Bogus Blimp

Ganske alminnelig galskap

To av Oslos mest oppsiktsvekkende band inntar scenene i hovedstaden denne helgen. Spellemann-terroristene Black Debbath slår et hardt slag for de hørselshemmede på Betong, og vil blant stille med egen døvetolk, mens det spektakulære kabaret-bandet Bogus Blimp skal feire sitt femårsjubileum på Blå.

Kalender

POING ALMOST CLASSIC – releasekonsert

06/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

Musical Sanatorium

07/03/2024 Kl. 18:00

Viken

Black Debbath ga i forfjor ut albumet ”Tung, Tung Politisk Rock”, og spaserte noen måneder senere av gårde med Spellemannstrofe i klassen for hardrock, etter at tidligere Gartnerlosjen-kollega Kristopher Schau hadde ”rettet opp en åpenbart inkompetent juryavgjørelse”. Prisen ble senere stjålet tilbake av de tiltenkte vinnerne i Kovenant, som Black Debbath for øvrig parodierte på en utmerket måte under fjorårets QuartFestival, da de som et motsvar på Kovenants bibelbrenning satte fyr på ”en skikkelig kjedelig Stortingsproposisjon”.

Musikk for døve ører?
Bandet skal snart slippe albumet ”Look To Norway”, og ønsker i den forbindelse å slå et slag for de hørselshemmede. I presseskrivet i anledning konserten på Betong fredag kveld, heter det som følger:Det samfunnsengasjerte og politisk hardtslående tungrockbandet Black Debbath har lenge latt seg opprøre over at hørselshemmede ofte hindres i å delta aktivt i samfunnsdebatten. Særlig gjelder dette på den arena som bandet i de senere år så suverent har erobret, rockescenene rundt i det ganske land, hvor artister ofte er tvunget til å hoppe opp og ned, riste på hodet og gjøre andre vanskelige ting som vanskeliggjør leppelesing fra publikums side. I og med at majoriteten av døve og hørselshemmede nettopp er gamle hardrockfans som gjennom sin dyrkelse av musikken har pådratt seg disse lidelsene, føler Black Debbath et eget ansvar for disse, og inviterer dem til en egen konsert i Betong på Chateau Neuf. De stiller med egen døvetolk og lover å spille ekstra høyt slik at selv de mest tunghørte skal få utbytte av musikken. Det forventes omlag 1000 hørselshemmede og sympatisører til debatten, som går av stabelen fredag kl. 22.30.”

Det presiseres at det for øvrig også er adgang for ikke-hørselshemmede.

Hokus pokus: Bogus Blimp
På Blå i Oslo blir det femårsjubileum for det spektakulære orkesteret Bogus Blimp, som lover både gjesteartister (”sa noen Jaga Jazzist?”) og videofremvisninger. Bogus Blimp unnslår ikke å kalle seg «The Spectacular Rock Orchestra», og tilbyr i følge eget utsagn ”kombinasjoner av Europas mørke 30-tall og avantgardismen i vår tids rock n`roll. Bogus Blimp`s «apokalyptiske filmrock» spenner fra det bombastiske til det nakne og famlende, fra det triste til det idiotiske og morsomme.” Bandet har en svært så karismatisk frontfigur i Christian Mona, har gitt ut de spennende platene ”man-mic” og ”cords.wires”, og har ellers også markert seg som visuelle kunstnere med egne videoutgivelser. Bandet består av Aslak Larsen (orgel), Hilmar Larsen (gitar), Kyrre Bjørkås (bass og kor), Simen Grankel (lys), Ingar Hunskaar (lyd), Christian Mona (vokal), Bjørn Larsen (sampler og Sousaphone) og Ragnar Berg (trommer). Som support har de med seg Ulaband (”et rynkete folkeorkester som spiller gamle Balkan-toner og som også skal gjøre et par coverballader av Bogus Blimp”) og Fusel Music (”industriell dødsdisco”).

Bogus Blimp startet opp i Sandefjord januar 1996, og har spilt godt over 50 konserter, både utenlands og innelands.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.