Arvid Esperø, Vladimir U. Lenin (Foto: Norskrock-redaksjonen

Åpent brev fra Black Debbath om farsrollen i norsk rock

Debatten om Norsk Rocks Historie når stadig nye høyder – og ergo også antall musikkinteresserte som av forskjellige årsaker føler seg støtt på machetene. Denne gang er det selveste Black Debbath som sliper skjegget, antagelig inspirert av det gamle Knutsen & Ludvigsen-ordtaket «Det er en hake ved en hver barbermaskin». (Og neida, de ble ikke med de heller.)

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Leserbrev om norsk rocks historie

Vi har fulgt TV-serien om norsk rocks historie med interesse, men også etter hvert med en stigende irritasjon. Serien representerer et prisverdig tiltak fra NRKs side og den har inneholdt masse å glede seg over, men dessverre har programskaperne nå gått i en klassisk felle.

I programmet den 14. november ble Dag Ingebjertsen fra tungrockgruppa TNT intervjuet og han fikk iscenesette seg selv som en sympatisk far som valgte bort en karriere i hardrockens eliteserie for å ta seg av sitt barn, vesle Tommy Ingebjertsen. Dette fikk en uforholdsmessig stor plass i programmet på bekostning av andre hardrockere som ikke har ryggrad til å ta tilsvarende hensyn. Oss middels gode foreldre ble viet alt for liten plass i programmet og det synes vi representerer slett journalistisk håndverk.

Vi i Black Debbath (Ollis, Lars, Egil og Aslag) ble f.eks. ikke nevnt i programmet en eneste gang enda vi har masse unger og er ute og spiller støtt uten tanke på hvordan det går med de der hjemme. Ved siste telling hadde vi seksten barn med stort og smått, men her er det store mørketall. Vi synes det er forstemmende at det å være en god far skal være en forutsetning for å få sendetid på prime time på NRK.

Det er også påfallende at programskaperne er fra Nord-Norge og at de som portretteres stort sett kommer fra samme landsdel (Dag Ingebjertsen, Ronny LeTekrø, Audun Tylden, Dag Ingebjertsen m.fl.).

Vi håper dette rettes opp i neste episode og at vi slette foreldre får den plassen i norsk rocks historie som vi føler at vi fortjener.

På vegne av flere
Den femte statsmakt
Black Debbath
Ollis, Lars, Egil og Aslag

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev