© Book Catalog / Flickr.com

Facebook har inngått lisensavtale med de største indie-selskapene

Merlin, Beggars Group, [PIAS] og Ingrooves har signert multi-territorial avtale med det sosiale mediet.

Kalender

Engegård, Svendsrud og Haugen trio i Trysil

13/04/2024 Kl. 15.00

Innlandet

Operapub på Grønland Boulebar

13/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

Lørdagsopera

13/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

Music Business Worldvide (MBW) meldte før helgen at Facebook har inngått multi-territoriell lisensavtale med de uavhengige selskapene Merlin, Beggars Group, [PIAS] og Ingrooves.

Avtalene skal i tillegg til selve Facebook, også dekke bruk av musikk på Facebook-eide plattformer som Instagram, Oculus og Messenger. Etter det MBW forstår er det snakk om en fastpris-avtale der rettighetshavere får en forhåndsbestemt sum. Men det er sannsynligvis også inngått en intensjonsavtale der det sosiale mediet forplikter seg til å bygge ut verktøy for å gi rettighetshavere rapporter over faktisk musikkbruk.

Dette skjer bare kort tid etter Facebook har inngått liknende avtaler med de majorselskapene; Universal Music Group, Sony/ATV and Warner Music Group. Merlin, som er den største uavhengige aktøren i bransjen, skal ifølge MBW ha stå bak rundt 12 prosent av det globale digitale musikkmarkedet. De nye avtalene dekker dermed svært mye av musikkmarkedet.

Beggars Group, [PIAS] og Ingrooves er for øvrig også medlemmer i Merlin.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.