Ungdomssymfonikerne 2006/Foto: Espen Tollefsen

Ungdomssymfonikerne får 2 millioner i fast støtte

Fra 2008 får Ungdomssymfonikerne fast plass på Kulturbudsjettet, og vil motta en direkte støtte på 2 millioner kroner.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Ungdomssymfonikerne ble grunnlagt i 1973 av de engasjerte musikerstørrelsene Leif Jørgensen (tidl. konsertmester i Oslofilharmonien), Harry Kvebæk (tidl. solotrompetist i Oslofilharmonien), og Karsten Andersen (tidl. sjefsdirigent i Bergen Filharmoniske orkester). Orkesterets målsetning har fra starten av vært å gi unge musikere på vei mot en profesjonell karriere erfaring i å spille i et fullt utbygget symfoniorkester og å fremføre sentralt orkesterrepertoar. Flere hundre musikere har spilt i orkesteret, mange av dem er siden ansatt i profesjonelle orkestre i Norge og i utlandet.

Orkesteret settes sammen på nytt hvert år og rekrutterer høyt kvalifiserte musikkstudenter fra hele Norge, og også fra nordiske og europeiske studiesteder. I intense sommersamlinger får omkring 100 studenter anledning til å arbeide med instruktører, dirigenter og solister av høy kvalitet. Orkesteret presenterer hvert år flere konsertprogrammer på Festspillene på Elverum, og i andre konsertsaler og sammenhenger i inn- og utland.

Fra 2008 får Ungdomssymfonikerne fast plass på Kulturbudsjettet, og vil motta en direkte støtte på 2 millioner kroner.

— Mitt ønske at disse dyktige musikerne skal kunne reise på turné i hele landet og høres av flere, sier kulturminister Trond Giske i en pressemelding.

— Jeg ønsker at flere skal få høre det Ungdomssymfonikerne har øvd inn. Derfor vil vi gi orkesteret en solid påplusning i 2008. Det betyr at i årene framover kan flere norske byer få besøk av orkesteret. Dette er de fremste talentene innenfor klassisk musikk og orkesteret holder et svært høyt nivå. Det vil glede mange å få høre dem, særlig kulturskoleelever og yngre musikere, som kanskje drømmer om en gang selv å være med der. Slik rekrutterer de nye musikere, som senere inngår i landets profesjonelle orkestre, sier statsråd Giske.

Ungdomssymfonikerne har til nå måttet søke Kulturrådet om støtte. Det er første gang på 35 år at de får fast støtte. Støtten økes fra 1,7 millioner kroner til 2 millioner i 2008.

Det er Kultur- og kirkedepartementet som melder dette.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev