Unge Musikere (FOTO: Marius E. Haug/Norges Musikkhøgskole)

Ungdomssymfonikerne åpner Kalmar Musikunion

Kalmar Musikunion er et nytt prosjekt som består av symfoniorkester, strykeorkester, brassband, drillkurs og kor for ungdommer i hele Norden, forteller administrator for de norske Ungdomssymfonikerne, Terje Winther.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Norsk Ungdomssymfoniorkester samles i Kalmar i tiden 27. juni til 3. juli, og skal ha konserter på Kalmar slott og i Kalmarsalen. Konserten inngår i Kalmar Musikunion, som består av symfoniorkester, strykeorkester, brassband, drillkurs og kor for ungdommer i hele Norden.

De norske Ungdomssymfonikerne er for anledningen utvidet med nordiske deltakere. Resultatet er et stort symfoniorkester på over 100 utvalgte musikere i alderen 13 – 22 år. Under ledelse av dirigent Peter Szilvay skal orkestret framføre Harald Sæveruds ”Kjempeviseslåtten”, Per Nørgårds slagverkkonsert ”For a change” og Dmitrij Sjostakovitsjs symfoni nr. 5. Solist i Nørgård er Oslo-Filharmoniens anerkjente soloslagverker Eirik Raude, som også har spilt en soloversjon av dette verket inn på CD.

Norsk Ungdomssymfoniorkester består av unge musikere som er valgt ut gjennom prøvespill. I over 15 år har dette prosjektet bidratt til en betydelig nivåheving blant unge orkestermusikere i Norge. Orkesteret konsertprosjekter hvert år, og de samarbeider også med ulike festivaler. Orkesteret kan vise til samarbeid med anerkjente dirigenter og solister og er en viktig rekrutteringsinstans for orkestermusikere. Mange av Ungdomssymfonikernes musikere går videre med høyere musikkutdanning.

For 600 år siden var Kalmar Nordens hovedstad. I 17 dager i sommer kommer Kalmar til å gjenoppstå som nordisk samlingspunkt, denne gangen som musikkhovedstad. 220 ambisiøse ungdommer fra hele Norden som til daglig utdanner seg ved musikklinjer på videregående skoler og musikkhøgskoler. Internasjonale dirigenter og musikere vil lede og instruere ungdommene på profesjonelt nivå i kammermusikk, solo – og orkesterspill.

Det kommer også en drilltropp ledet av tre koreografer og instruktører fra Amsterdam. Dessuten besøker den svenske komponisten Henrik Strindberg Kalmar for å undervise ungdommene i samtidsmusikk.

Mer om Kalmar Musikunion kan du lese her.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev