Trio Medieval_i stolen (Foto: Åsa M. Mikkelsen)

Tre norske Grammy-nominasjoner

Trio Mediæval, Trondheimsolistene og Lindberg Lyd, sistnevnte i to kategorier, er nominert til den prestisjetunge prisutdelingen.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I kategori 104 er Trio Mediævel nominert for ”Folk Songs” gitt ut på ECM. Den er kategorien for beste kammermusikk-spill.

TrondheimSolistene, ledet av Øyvind Gimse, er nominert i kategori 105 for beste ensemblespill og det er innspillingen ”Divertimenti” som står i sentrum.

Lindberg Lyd er nominert for beste lydproduksjon i surround og i den generelle klassen for beste lydtekniske arbeid for «Divertimenti».

Lindberg Lyd er Morten Lindberg og Hans Petter L’Orange. I 2006 ble musikkmerket 2L, som labelen til Lindberg Lyd, nominert til Grammy for Immortal Nystedt med Ensemble 96. Den gang uten å nå opp.

The Recording Academy offentliggjorde årets nominasjoner under en pressekonferanse i Los Angeles i natt. Prisutdelingen direktesendes av CBS fra Staples Center i Los Angeles 8. februar 2009.

Ballade gjorde en anmeldelse av Divertimenti i juni i år, og anmelderen skrev blant annet dette:

Denne nye plata, utgiven på 2L understrekar inntrykket av eit ensemble i storform – ungt og vitalt som aldri før. Kunstnarleg leiar Øyvind Gimse har hand om kammerorkesteret, men deler for høvet ansvar med Geir Inge Lotsberg samt endå yngre krefter; Lotsberg og Anders Kjellberg Nilsson er konsertmeistre for kvar sin halvdel av plata. Saman står dei bak ei innspeling som slår gneistar av leiken energi og sjarmerer med svulmande strykarklang.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev