Jonas Båtstrand og Petter Andersen (Foto: Bente Wiik)

Tønsberg-distriktet får sin egen kammermusikk-festival

Levende klassisk, som drives av en gruppe frivillige musikkentusiaster i Tønsberg har i løpet av sin levetid på halvannet år arrangert rundt 30 godt besøkte konserter med klassisk musikk i Tønsbergområdet. Nå gjør de klar for kammermusikkfestival: gjennom en uke fra fredag 21. juli gjennomføres ti konserter med musikere på internasjonalt nivå.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

— Levende klassisk er en gruppe musikkentusiaster. Vi er ikke musikere, men vi ynder å si at det er vi som er publikum, sier initiativtaker Petter Andersen til Ballade.

Levende klassisk har iløpet av sin levetid på halvannet år etterhvert lagt grunn for et solid tilbud for Tønsbergs konsertgjengere. Foreningen som består av ni frivillige entusiaster, ble opprettett fordi de involverte savnet et skikkelig tilbud for klassisk musikkinteresserte i Tønsberg. Dette bestemte de seg for å få gjort noe med:

— Det begynte som en spøk i sin tid, ideen om at vi kunne forsøke å lage konserter selv. Nå er vi oppe i 32, og vi har fått så mye positiv tilbakemelding at vi har tatt sjansen på å sette i gang denne festivalen i sommer, sier Andersen.

Med dette får Sommer-Vestfold et bedre tilbud, Levende klassisk markeres sterkere og kanskje verve man også konsertgjengere til viinterens konserter?

Musikere
Av de gjestene musikere denne sommeren står mezzosopranen Edith Thallaug og pianistene Einar Steen-Nøkleberg og Håkon Austbø øverst på programmet. I tillegg spiller en rekke kjente norske musikere et repertoar som strekker seg fra Alban Berg til Isang Yun med en hovedvekt på Robert Schumann. Som kunstnerisk leder for Sommerkonsertene har Levende Klassis fått med seg fiolinisten Jonas Båtstrand som er fra Nøtterøy, og som til daglig er konsertmester i Norrlandsoperaen i Sverige.

Ellers vil komponist Arne Nordheims 75 årsdag bli markert med en egen konsert på Gamle Ormelet på Tjøme. De øvrige konsertstedene er Mariakapellet på den gamle gravlunden og Villa Møllebakken i Tønsberg.

I tillegg opptrerJanne Berglund, sopran; Geir Henning Braaten, klaver; Bendik Båtstrand, klaver (Nøtterøy); Amano strykekvartett; Olga Cerná, mezzosopran; David Greenlees, bratsj, Amano strykekvartett; Jiyeon Kim, cello, Kim trio; Nayoung Kim, klaver, Kim trio; Taehyun Kim, fiolin, Kim trio; Helge Kjekshus, klaver; Lars Lunde, fiolin, (Larvik) Amano strykekvartett; Oddvar Lönner, foredrag (Tjøme); Nils Anders Mortensen, klaver; Anders Rensvik, bratsj; Fredrik Schøyen Sjølin, cello; Erlend Tyrmi, baryton (Nøtterøy) og Jonathan Aasgaard, cello, Amano strykekvartett.

Konsertene gjennomføres med støtte fra kulturrådet, samt fra Anders Jahres stiftelse.

Program
21. juli kl 18.00 Åpningskonsert med Edith Thallaug, Mariakapellet
21. juli kl 22.00 Amano strykekvartett, Mariakapellet
22. juli kl 14.00 Foredrag om Robert Schumann ved komponist Oddvar Lönner i Mariakapellet
22. juli kl 18.00 Håkon Austbø, soloklaver i Mariakapellet
22. juli kl 22.00 Sanger i natten, Mariakapellet
23. juli kl 19.30 Einar Steen-Nøkleberg og venner på Gamle Ormelet
24. juli kl 18.00 Håkon Austbø trio, Villa Møllebakken
24. juli kl 22.00 Robert Schumann, Villa Møllebakken
25. juli kl 18.00 Kim trio, Villa Møllebakken
25. juli kl 22.00 Fire siste sanger på Villa Møllebakken
26. juli kl 19.30 Operafest på Villa Møllebakken

Se også www.levendeklassisk.org

Stillinger

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev