Levende klassisk presenterer Ensemble Diaspora

Bang & Olufsen samarbeider med Levende klassisk

Foreningen Levende klassisk har nettopp inngått samarbeidsavtale med Bang & Olufsen Norge. Petter Andersen i Levende klassisk kaller det en strategisk allianse mellom to aktører som begge arbeider med formidling av god lyd på høyt nivå – og ikke minst en nerkjennelse av det arbeidet som er nedlagt av Levende klassisk i ca. to og halvt år.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det var Bang & Olufsen som tok initiativet til samarbeidet, og Andersen ser det som en tydelig anerkjennelse av det arbeidet som er nedlagt av Levende klassisk i ca. to og halvt år.

Samarbeidet er basert på at det skal være til nytte for begge parter. Bang & Olufsen får del i den kompetansen som finnes i Levende klassisk og i foreningens nettverk, mens Levende klassisk får støtte til sin konsertvirksomhet. Støtten er prosjektbasert, og det gir oversikt og trygghet for begge parter.

Merete Jørgensen i Bang & Olufsen ønsker kundearrangementer med klassisk musikk med en eller flere solister. Levende klassisk skal bistå med å skaffe musikere, gi råd om arrangementer og organisere turneer for Bang & Olufsen.

Omfanget av samarbeidet og godtgjørelsen til Levende klassisk er helt avhengig av hvor mange prosjekter Bang & Olufsen og Levende klassisk bestemmer seg for å samarbeide om.

— Levende klassisk har så langt finansiert driften med privat startkapital og støtte fra Anders Jahres Humanitære Stiftelse, Norsk kulturråd og Vestfold fylkeskommune. Nå har også Tønsberg kommune varslet at det kan komme støtte, sier Petter Andersen.

Levende klassisk ble etablert av Petter Andersen og en gruppe interesserte høsten 2004.

Siden starten har Levende klassisk arrangert mer enn 50 konserter med rundt 100 musikere og over 2 000 tilhørere.

Levende klassisk musikk skal tilby musikk fremført av engasjerte musikere i en uhøytidelig atmosfære – gjerne på nye og spennende steder for et entusiastisk publikum.

Sommerkonsertene Levende klassisk i juli 2006 ble i følge Petter Andersen en stor suksess. Tyve utøvere gjennomførte da tolv konserter på tre konsertsteder for ca. 800 tilhørere.

I februar 2007 arrangerte Levende klassisk dessuten «Vinterkonsertene Levende klassisk» med fem vellykkede konserter på Villa Møllebakken i Tønsberg.

Interesserte kan lese mer om Levende klassisk på dette nettstedet.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev