Sir Peter Maxwell Davies

Stavanger Symfoniorkester dirigeres av Sir Peter Maxwell Davies

Sir Peter Maxwell Davies er en av Storbritannias mest spilte samtidskomponister. Over 200 verk har han utgitt, og nær halvparten av disse er gitt ut på CD. Musikken hans framføres over hele verden, og torsdag 30. januar dirigerer han Stavanger Symfoniorkester i fire av sine egne komposisjoner, som han selv vil introdusere fra podiet.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Som solist i konserten for horn og orkester møter vi Richard Watkins, en av Europas mest etterspurte hornister. Han var solist med Stavanger Symfoniorkester også i 1998.

Det er ikke ofte en komponist får æren av å fylle et helt program alene, men her har orkesteret valgt å presentere en av Englands mest populære komponister med fire ulike verk. Sir Peter Maxwell Davies, vanligvis bare kalt Max, er nå bosatt på Orkenøyene, men reiser verden rundt for å dirigere egne verk. I forbindelse med SSOs abonnementskonsert torsdag, vil han holde verkorienteringen før konserten og fortelle om det orkesteret skal spille.

— Publikum får således en sjelden anledning til å møte en internasjonalt kjent og anerkjent komponist og den musikken han skriver, sier Stavanger Symfoniorksester i sin pressemelding. Konsertmester er Francecso Ugolini, mens Sir Peter Maxwell Davies som nevnt selv introduserer de enkelte verkene fra podiet. På programmet står verkene «Ojai Festival Ouverture»(1991), «Strathclyde, konsert nr. 10» (1996), «Konsert for horn og orkester» (1999) og «Maxwell`s Reel, with Northern Lights» (1998).

De fleste av Sir Peter Maxwell Davies’ arbeider blir til i Orknøyene, hvor han har bodd i flere år. Opptil nitti verk er utgitt på cd, og han har eksklusiv platekontrakt med Collins Classics. Av musikkdramatiske verk kan nevnes operaer som «Taverner», «Resurrection» og «The Lighthouse» (som er en av de oftest fremførte samtidsoperaer), ballettene «Salome» og «Caroline Mathilde» og musikkteater verkene ‘Eight Songs for a Mad King’ og Miss Donnithorne`s Maggot’. Hans store produksjon med orkesterverk inkluderer seks symfonier og elleve konserter, i tillegg til den meget populære «An Orkney Wedding with Sunrise», et bestillingsverk for Boston Pops Orchestra.
Sir Peter er også aktiv som dirigent, og var i en årrekke bl.a. ansatt som dirigent/komponist i Royal Philharmonic Orchestra i London. Han er Composer Laureate i Scottish Chamber Orchestra, hvor han komponerte en serie med ti ‘Strathclyde Concertos’ for solo-musikerne i orkesteret. Han har i tillegg dirigert mange betydelige orkestre i Europa og i USA, og har mottatt en rekke honorære doktorater og priser.

Torsdagens konsert er en abonnementskonsert, og finner sted i Stavanger Konserthus klokken 19.30.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.