Stavanger Symfoniorkester

Politisk ønskekonsert i Stavanger

Onsdag 23. oktober presenterer Stavanger Symfoniorkester tre stykker musikk, valgt av finansminister Per-Kristian Foss, ordføreren i Stavanger, Leif Johan Sevland (H) og gruppeleder i Stavanger Arbeiderparti, Odd Kristian Reme. Før denne noe spesielle konserten, vil politikerne fortelle om sitt forhold til musikk, og hvem som har valgt hva og hvorfor. Anledningen er en bred politisk enhet om å løfte Stavanger som kulturby.

Kalender

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

«Politisk Spill» har den blitt hetende, konserten der Stavanger Symfoniorkester feirer seg selv, byen, og noe mer uvanlig – politikerne.

Stavanger kan vise til bred politisk enighet og stort positivt engasjement i flere store kulturpolitiske saker, så som bygging av nytt konserthus, søknad om europeisk kulturby-status, og utvidelse av symfoniorkesteret til 90 musikere.

Stavanger Symfoniorkester (SSO) har tidligere markert seg som nyskapende ved å innføre en helt unik modell for kunstnerisk ledelse som vekker internasjonal oppsikt. I stedet for den tradisjonelle sjefsdirigent-stillingen er det engasjert tre kunstneriske ledere og inngått samarbeid med et internasjonalt samtidsensemble.

Vår filosofi er at musikkens potensial kan optimaliseres bedre ved å ha spesialister innen valgte satsningsområder, enn ved å ha én sjefdirigent, fortelles det på SSO sine nettsider.  Med bakgrunn i dette vil fra og med sesongen 2002/03 de tre dirigentene Philippe Herreweghe, Susanna Mälkki og Ole Kristian Ruud sammen med Ensemble Intercontemporain i Paris utgjøre et team av dirigenter og kunstneriske ledere for Stavanger Symfoniorkester.

— Samarbeidet mellom SSO og EIC styrker SSO’s kompetanse på samtidsmusikk. Samtidig bidrar det til å befeste orkesterets posisjon som et viktig og progressivt norsk medium for formidling av ny musikk. EIC ble dannet i 1979 av den franske komponist og dirigent Pierre Boulez, og regnes i dag for å være en av verdens fremste institusjoner innen formidling av samtidsmusikk.

Disse initiativene har blitt godt mottatt også fra politisk hold, og nå ser SSO frem mot et ytterligere løft for orkesteret og byens musikkliv:

— Det er i en slik situasjon, når byen er i ferd med å utvikle et kulturtilbud av internasjonalt format, at kulturpolitikk også blir ekstra meningsfylt. Politiske saker farges og fremmes av enkeltpersoner. Derfor er det interessant å tilrettelegge for en arena hvor vi også får et innblikk i den enkelte politikers kulturelle ståsted, skriver Symfoniorkesteret i en pressemelding.

Kveldens program blir Bernsteins «Candide Overture», Sjostakovitsj’ «Symfoni nr. 10» (4. sats), Brahms’ «Ungarske Danser», og Musorgskijs «Bilder fra en utstilling». Dirigent for kvelden blir Susanna Mälkki.

Konserten er gratis, og åpen for alle.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Teknisk koordinator

Carte Blanche

Prosjekt-/ medlemsansvarlig

Musikkforleggerne

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev