Stavanger Symfoniorkester

Politisk ønskekonsert i Stavanger

Onsdag 23. oktober presenterer Stavanger Symfoniorkester tre stykker musikk, valgt av finansminister Per-Kristian Foss, ordføreren i Stavanger, Leif Johan Sevland (H) og gruppeleder i Stavanger Arbeiderparti, Odd Kristian Reme. Før denne noe spesielle konserten, vil politikerne fortelle om sitt forhold til musikk, og hvem som har valgt hva og hvorfor. Anledningen er en bred politisk enhet om å løfte Stavanger som kulturby.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

«Politisk Spill» har den blitt hetende, konserten der Stavanger Symfoniorkester feirer seg selv, byen, og noe mer uvanlig – politikerne.

Stavanger kan vise til bred politisk enighet og stort positivt engasjement i flere store kulturpolitiske saker, så som bygging av nytt konserthus, søknad om europeisk kulturby-status, og utvidelse av symfoniorkesteret til 90 musikere.

Stavanger Symfoniorkester (SSO) har tidligere markert seg som nyskapende ved å innføre en helt unik modell for kunstnerisk ledelse som vekker internasjonal oppsikt. I stedet for den tradisjonelle sjefsdirigent-stillingen er det engasjert tre kunstneriske ledere og inngått samarbeid med et internasjonalt samtidsensemble.

Vår filosofi er at musikkens potensial kan optimaliseres bedre ved å ha spesialister innen valgte satsningsområder, enn ved å ha én sjefdirigent, fortelles det på SSO sine nettsider.  Med bakgrunn i dette vil fra og med sesongen 2002/03 de tre dirigentene Philippe Herreweghe, Susanna Mälkki og Ole Kristian Ruud sammen med Ensemble Intercontemporain i Paris utgjøre et team av dirigenter og kunstneriske ledere for Stavanger Symfoniorkester.

— Samarbeidet mellom SSO og EIC styrker SSO’s kompetanse på samtidsmusikk. Samtidig bidrar det til å befeste orkesterets posisjon som et viktig og progressivt norsk medium for formidling av ny musikk. EIC ble dannet i 1979 av den franske komponist og dirigent Pierre Boulez, og regnes i dag for å være en av verdens fremste institusjoner innen formidling av samtidsmusikk.

Disse initiativene har blitt godt mottatt også fra politisk hold, og nå ser SSO frem mot et ytterligere løft for orkesteret og byens musikkliv:

— Det er i en slik situasjon, når byen er i ferd med å utvikle et kulturtilbud av internasjonalt format, at kulturpolitikk også blir ekstra meningsfylt. Politiske saker farges og fremmes av enkeltpersoner. Derfor er det interessant å tilrettelegge for en arena hvor vi også får et innblikk i den enkelte politikers kulturelle ståsted, skriver Symfoniorkesteret i en pressemelding.

Kveldens program blir Bernsteins «Candide Overture», Sjostakovitsj’ «Symfoni nr. 10» (4. sats), Brahms’ «Ungarske Danser», og Musorgskijs «Bilder fra en utstilling». Dirigent for kvelden blir Susanna Mälkki.

Konserten er gratis, og åpen for alle.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev