Stavanger Symfoniorkester

Vivaldis Årstider i halve Rogaland

De som vil ha en musikalsk smak av andre årstider enn bare vinteren, har muligheten de kommende dagene. Fra onsdag 22. til fredag 24. januar spiller Stavanger Symfoniorkester Vivaldis kjente «Årstidene» på tre konserter omkring i fylket, først i kulturhuset på Sand, deretter i Tysværtunet i Aksdal og på fredag i Stavanger Konserthus. Disse fire korte fiolinkonsertene har overlevd snart 300 år og er fortsatt noe av det mest populære repertoaret innen klassisk musikk.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Sammen med Vivaldi spiller orkesteret en av Mozarts mest kjent symfonier, nr 40 i g-moll. Leder for konsertene er den norske fiolinisten og dirigenten Arvid Engegård, som selv er solist i Vivalds fire årstider. Konsertene i Suldal og Tysvær gjøres i samarbeid med vertskommunene og Rogaland fylke. Konserten i Stavanger inngår i orkesterets Klassikerserie.

De såkalte distriktskonserter foregår i Suldal kulturhus onsdag 22. januar, og på Tysværtunet kl. 19.00 torsdag 23. Som abonnementskonsert foregår konserten i Stavanger Konserthus kl. 19.30 fredag. Dirigent og solist på fiollin er Arvid Engegård, mens Anders Moberg er konferansier fredag, med Floriam Kellerhals som konsertmester.

Arvid Engegård er født i Bodø og har studert fiolin og klaver bl.a. i Eastman School of Music (New York) under Zvi Zeitlin Under sitt mangeårige engasjement som konsertmester i Camerata Academica Salzburg ble han sterkt preget av Sandor Vegh, noe som fikk stor betydning for hans videre karriere. Engegård omtales som meget ettertraktet som fiolinsolist, og er jevnlig invitert til å spille med orkestre bl.a. i Wien (Musikverein), Salzburg og London (Wigmore Hall). Han har også vært solist med Oslo Filharmonien. Han har et nært samarbeid med pianisten Andras Schiff og har medvirket i en innspilling for Decca av Bartoks «Kontraste» trio.

I åtte år spilte Engegård førstefiolin i den prestisjetunge Orlandokvartetten med base i Amsterdam og deltok i mange verdensomspennende turneer. Han frilanser enda hyppig til europeiske festivalar, men har i dag en stor del av virksomheten knyttet til nordnorsk musikkliv. Han er kunstnerisk leiar for FMKN – «Divisjonsmusikken» i Harstad og for MiN-ensemblet i Narvik. Han er også en av drivkreftene bak planene om et nytt kammerorkester i Nordnorge – Arctic Festival Orchestra. I tillegg spiller han i et forholdsvis nytt ensemble – Midnight Sun Trio – sammen med Susanne Lundeng og Knut Erik Sundquist. Arvid Engegård er en allsidig musiker, og har nå i tillegg til solistkarrieren begynt å dirigere. I 2000 mottok han Nordlysprisen, forteller Stavanger Symfoniorkester i sin pressemelding.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev