Stavanger Symfoniorkester

Klassiske perler med Symfoniorkesteret

Noen av orkesterlitteraturens virkelige «kjendiser» blir denne uke presentert på to konserter med Stavanger Symfoniorkester. Brahms’ 1. symfoni spilles både torsdag 5. og fredag 6. desember, mens den stort anlagte klaverkonsert nr 2 i B-dur av samme komponist åpner abonnementskonserten i hovedserien torsdag.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Fredag erstattes pianokonserten til Brahms med Mozarts klaverkonsert nr 21. Det er denne konserten som helt siden Bo Widerbergs lovpriste film fra 1967 om den unge danske piken Elvira Madigans ulykkelige forelskelse med en svensk offiser, er blitt knyttet til Elvira Madigans navn. Mellomsatsen i konserten ble brukt som gjennomgangstema i filmen

To pianister, nederlandske Ronald Brautigam og franske Alain Planés, deler på oppgavene denne uken. Brautigam, som er kjent fra flere tidligere besøk i Stavanger, spiller Brahms’ pianokonsert torsdag. Han er en meget ettertraktet pianist som opptrer med mange av de mest kjente orkestrene i Europa, ikke sjelden sammen med dirigenter som Frans Brüggen og Philippe Herreweghe. Han har spilt inn en rekke CDer, blant annet med Concertgebow orkesteret i Amsterdam.

Franskmannen Alain Planés, er solist i Mozarts klaverkonsert nr 21 fredag. Han har gjort seg internasjonalt bemerket både som kammermusiker, som kritikerrost plate-artist og ikke minst som fast pianist i Pierre Boulez’ «Ensemble Intercontemporain». Han er i dag en av sitt hjemlands mest etterspurte solister.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev