Stavanger Symfoniorkester

Klassiske perler med Symfoniorkesteret

Noen av orkesterlitteraturens virkelige «kjendiser» blir denne uke presentert på to konserter med Stavanger Symfoniorkester. Brahms’ 1. symfoni spilles både torsdag 5. og fredag 6. desember, mens den stort anlagte klaverkonsert nr 2 i B-dur av samme komponist åpner abonnementskonserten i hovedserien torsdag.

Kalender

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

Fredag erstattes pianokonserten til Brahms med Mozarts klaverkonsert nr 21. Det er denne konserten som helt siden Bo Widerbergs lovpriste film fra 1967 om den unge danske piken Elvira Madigans ulykkelige forelskelse med en svensk offiser, er blitt knyttet til Elvira Madigans navn. Mellomsatsen i konserten ble brukt som gjennomgangstema i filmen

To pianister, nederlandske Ronald Brautigam og franske Alain Planés, deler på oppgavene denne uken. Brautigam, som er kjent fra flere tidligere besøk i Stavanger, spiller Brahms’ pianokonsert torsdag. Han er en meget ettertraktet pianist som opptrer med mange av de mest kjente orkestrene i Europa, ikke sjelden sammen med dirigenter som Frans Brüggen og Philippe Herreweghe. Han har spilt inn en rekke CDer, blant annet med Concertgebow orkesteret i Amsterdam.

Franskmannen Alain Planés, er solist i Mozarts klaverkonsert nr 21 fredag. Han har gjort seg internasjonalt bemerket både som kammermusiker, som kritikerrost plate-artist og ikke minst som fast pianist i Pierre Boulez’ «Ensemble Intercontemporain». Han er i dag en av sitt hjemlands mest etterspurte solister.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Prosjekt-/medlemsansvarlig

Musikkforleggerne

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Kulturskolelærer pianist/ pianolærer

Lillehammer kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev