Stavanger Symfoniorkester

Klassiske perler med Symfoniorkesteret

Noen av orkesterlitteraturens virkelige «kjendiser» blir denne uke presentert på to konserter med Stavanger Symfoniorkester. Brahms’ 1. symfoni spilles både torsdag 5. og fredag 6. desember, mens den stort anlagte klaverkonsert nr 2 i B-dur av samme komponist åpner abonnementskonserten i hovedserien torsdag.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Fredag erstattes pianokonserten til Brahms med Mozarts klaverkonsert nr 21. Det er denne konserten som helt siden Bo Widerbergs lovpriste film fra 1967 om den unge danske piken Elvira Madigans ulykkelige forelskelse med en svensk offiser, er blitt knyttet til Elvira Madigans navn. Mellomsatsen i konserten ble brukt som gjennomgangstema i filmen

To pianister, nederlandske Ronald Brautigam og franske Alain Planés, deler på oppgavene denne uken. Brautigam, som er kjent fra flere tidligere besøk i Stavanger, spiller Brahms’ pianokonsert torsdag. Han er en meget ettertraktet pianist som opptrer med mange av de mest kjente orkestrene i Europa, ikke sjelden sammen med dirigenter som Frans Brüggen og Philippe Herreweghe. Han har spilt inn en rekke CDer, blant annet med Concertgebow orkesteret i Amsterdam.

Franskmannen Alain Planés, er solist i Mozarts klaverkonsert nr 21 fredag. Han har gjort seg internasjonalt bemerket både som kammermusiker, som kritikerrost plate-artist og ikke minst som fast pianist i Pierre Boulez’ «Ensemble Intercontemporain». Han er i dag en av sitt hjemlands mest etterspurte solister.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev