Saxofon Concentus

Saxofon Concentus urfremfører Haugland

Lørdag 14. desember avholder saksofonkvartetten Saxofon Concentus «Melodiparade» på Parkteateret i Oslo, med musikk fra vår egen tid, samt overraskelser knyttet til den kommende høytid. På konserten presenterer Saxofon Concentus blant mye annet en urfremføring av Glenn Erik Haugland, kalt «Paramelodiparaden» med undertittel «En dramaturgisk slagmark».

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Konserten inneholder også Håkon Berge’s «Saxophone Quartet». Dette verket ble skrevet til Saxofon Concentus i år 2000, som et ledd i kvartettens repertoarutviklingsprosjekt. Dette arbeidet har så langt ført til 13 nye verk for saxofonkvartett.

Konserten inneholder videre musikk av den Amerikanske komponisten Michael Torke, og den Argentinske tango-legenden Astor Piazzolla. Fra hans store produksjon som komponist, presenteres to komposisjoner transkribert til saxofonkvartett. «Konserten blir en sjelden anledning til å få høre musikk fra en av Sør-amerikas mest framtredende komponister fremført av fire saxofoner», heter det i en pressemelding fra kvartetten.

Til sist vil Saxofon Concentus framføre «Panta rei» av den Greske komponisten Dimitri Terzakis fta 1986.

Saxofon Concentus har siden sin begynnelse i 1990, bidratt til å sette en ny standard i den nordiske saxofontradisjonen gjennom sitt arbeid med samtidsmusikk. Dette førte til at ensemblet ble kåret til Årets utøver av Norsk Komponistforening i 2000. Saxofon Concentus har gitt konserter i store deler av Europa og har turnert en rekke år i Norge for Rikskonsertene.

Saxofon Concentus består av Kristin Bjørhei (sopransax), Lars Lien (altsax), Gisle Haus (tenorsax) og Espen Aslaksen (barytonsax). Gjesteartist for kvelden er Christian Greger Strøm.

Stillinger

Festivaldirektør

Nordland Musikkfestuke

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev