Orkan

Orkan i Stavanger

Lørdag 23.september blir det urpremiere på «ORKAN !» under Kapittel 00-festivalen i Stavanger. Stykket er et samarbeid mellom komponist Nils Henrik Aasheim og fri-teaterkunstner Kjetil Skøien,og baserer seg på tekster av Sigbjørn Obstfelder.

Kalender

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

Spectro Duo – Trailblazers Tour

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Komponisten Nils Henrik Asheim har i samarbeid med friteater-kunstneren Kjetil Skøien skapt et verk som rommer såvel den fremmedgjorte, melankolske Sigbjørn Obstfelder som begeistringens og ekstasens dikter. Vi får oppleve en suggererende og eksperimentell forestilling, med sopranen Anne-Lise Berntsen og cellisten Øystein Birkeland, samt Skøien som skuespiller og Asheim ved pianoet/computeren.

Obstfelders indre univers
Flere av den unge dikterens tekster er så direkte og selv-utleverende at de kunne vært skrevet i dag. Stykket er laget som en navigasjon på kryss og tvers mellom slike nære, bekjennende «jeg»-tekster og sterke, billedrike dikt. Det fortelles ingen ytre historie, men opphavsmennene ønsker å gi publikum en portal inn til Obstfelders indre univers.

Her følger et utdrag fra teksten som ligger til grunn for forestillingen:

Hennes kjole var vevet av roser

Hennes ånde var rosers duft

Hennes smil var rosers smil

Men øynene?

Musikkteaterforestilling
Videobilder og computer-lyd tas også i bruk når Obstfelders urbane rastløshet skal uttrykkes. Prosjektet kalles «musikkteaterforestilling», og befinner seg i grenseland mellom konsert, teater og performance. Det er resultatet av et nært samarbeid mellom de fire aktørene, inkludert et forprosjekt ved Festspillene i Nord-Norge 1999.

Fremføringen i Stavanger er et samarbeid mellom Kapittel 00 og Ny Musikk Rogaland. Den er produsert av Passage Nord Project.

Bergen, Oslo og København for tur
Etter urfremførelsen på Stavangeren 23. september kl. 19.00 spilles forestillingen følgende steder:

Bergen: Autunnale/BergArt, Teatergarasjen 17.november
Oslo: Torshov-teateret 1., 2. og 3.desember
København: Den Anden Opera 16., 17. og 18. februar 2001

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.