Nils Henrik Asheim

EDVARD til Nils Henrik Asheim

TONOs EDVARD-pris i kategorien samtidsmusikk gikk til komponisten Nils Henrik Asheim for verket «Chase». Prisen ble utdelt i går kveld, under en konsert i Gamle Logen i regi av Oslo Kammermusikk Festival. Samtidig mottok Asheim en bestilling på et nytt verk til Oslo Kammermusikk Festival i 2003.

Kalender

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Scott Henderson trio

18/03/2022 Kl. 19:00

Oslo

Femi Kuti

07/04/2022 Kl. 20:00

Oslo

De andre nominerte til prisen, Natasha Barrett og Jon Øivind Ness, måtte se seg slått i innspurten. De to var nominert for henholdsvis verkene «Industrial revelations» og «Loud and annoying». Konserten i Gamle Logen vil presenterte verk av Anders Hillborg, Sergej Rachmaninoff og Johannes Brahms, og var en konsert til minne om Jacob Weidemann, som har vært en stor tilhenger av og bidragsyter til kammermusikkfestivalen.

«Chase» ble, i likhet med alle nominerte verker til årets EDVARD-pris, urfremført i 2001. Sammen med EDVARD-trofeet og 40.000 kroner fikk Nils Henrik Asheim en bestilling på et nytt verk til Oslo Kammermusikk Festival i 2003.

EDVARD-juryen uttaler følgende om vinnerverket:

«Chase» er et verk som fanger lytteren i en rik og uforutsigbar strøm av innskytelser ­ en smakfull og veldisponert beretning som svinger seg lekent mellom øyeblikk og helhet. Komponisten forener på en elegant måte et klassisk format med et eksperimentelt og særegent uttrykk.»

Nils Henrik Asheim var tidligere i år også nominert til Nordisk Råds meget høythengende musikkpris, sammen med komponistkollega John Persen. Alt som 22-åring mottok han Norsk Komponistforenings pris for Årets Verk, og i årene 1989-91 satt han som president i Norsk Komponistforening – som den yngste med dette vervet gjennom tidene. Asheim vant konkurransen om fanfare til de Olympiske Vinterleker på Lillehammer 1994, og var i fjor invitert til å bidra musikken da kronprinsbrylluppet fant sted. Verklisten omfatter for en stor del kammer-, kirke- og orkestermusikk. Sentralt står større verker som «Speil» for orkester og kirkedramaet «Martin Luther Kings Himmelferd» til tekst av Alfred Hauge.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Produsent

Nordlysfestivalen

Eksamenskonsulent (førstekonsulent)

UiB – Fakultet for kunst, musikk og design (KMD)

Førstekonsulent (50%) i studieseksjonen

UiB – Fakultet for kunst, musikk og design (KMD)

Rådgiver/ saksbehandler

Asker kulturskole

Visuell kunstlærer

Indre Østfold kulturskole

Rektor

Rana kulturskole

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev