Nils Henrik Asheim

EDVARD til Nils Henrik Asheim

TONOs EDVARD-pris i kategorien samtidsmusikk gikk til komponisten Nils Henrik Asheim for verket «Chase». Prisen ble utdelt i går kveld, under en konsert i Gamle Logen i regi av Oslo Kammermusikk Festival. Samtidig mottok Asheim en bestilling på et nytt verk til Oslo Kammermusikk Festival i 2003.

Kalender

BYOHP: Numinous Beginnings

28/11/2020 Kl. 12.00

Vestland

Kampenjazz Lyder Røed kvintett

29/11/2020 Kl. 20:00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

De andre nominerte til prisen, Natasha Barrett og Jon Øivind Ness, måtte se seg slått i innspurten. De to var nominert for henholdsvis verkene «Industrial revelations» og «Loud and annoying». Konserten i Gamle Logen vil presenterte verk av Anders Hillborg, Sergej Rachmaninoff og Johannes Brahms, og var en konsert til minne om Jacob Weidemann, som har vært en stor tilhenger av og bidragsyter til kammermusikkfestivalen.

«Chase» ble, i likhet med alle nominerte verker til årets EDVARD-pris, urfremført i 2001. Sammen med EDVARD-trofeet og 40.000 kroner fikk Nils Henrik Asheim en bestilling på et nytt verk til Oslo Kammermusikk Festival i 2003.

EDVARD-juryen uttaler følgende om vinnerverket:

«Chase» er et verk som fanger lytteren i en rik og uforutsigbar strøm av innskytelser ­ en smakfull og veldisponert beretning som svinger seg lekent mellom øyeblikk og helhet. Komponisten forener på en elegant måte et klassisk format med et eksperimentelt og særegent uttrykk.»

Nils Henrik Asheim var tidligere i år også nominert til Nordisk Råds meget høythengende musikkpris, sammen med komponistkollega John Persen. Alt som 22-åring mottok han Norsk Komponistforenings pris for Årets Verk, og i årene 1989-91 satt han som president i Norsk Komponistforening – som den yngste med dette vervet gjennom tidene. Asheim vant konkurransen om fanfare til de Olympiske Vinterleker på Lillehammer 1994, og var i fjor invitert til å bidra musikken da kronprinsbrylluppet fant sted. Verklisten omfatter for en stor del kammer-, kirke- og orkestermusikk. Sentralt står større verker som «Speil» for orkester og kirkedramaet «Martin Luther Kings Himmelferd» til tekst av Alfred Hauge.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Prosjekt-/medlemsansvarlig

Musikkforleggerne

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Virksomhetsleder kultur

Eidsvoll kommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev