Bror Magnus Tødenes Foto: Ole Jørgen Bratland/Statoil

Statoilstipendet til Bror Magnus Tødenes

Tenoren fra Sunnmøre vant tirsdag kveld Statoils talentstipend i klassisk musikk på én million kroner.

Kalender

Ary Morais & Band @ Drammens Teater 4. feb

04/02/2023 Kl. 15:00

Viken

Lørdagsopera 4. februar

04/02/2023 Kl. 15:30

Oslo

Fransk musikksalong à la 1720

05/02/2023 Kl. 18:00

Oslo

Tenoren Bror Magnus Tødenes (24) fra Eiksund på Sunnmøre Statoils talentstipend i klassisk musikk. Stipendet er på én million kroner.

– Bror Magnus er i en alder av 24 år i ferd med å erobre operaverden. Han synger uanstrengt og fritt, og hans stemme har en spesielt vakker og sødmefylt klang. Det er langt mellom store tenorstemmer og det er en glede å tildele årets talentstipend til Bror Magnus, sier Leif Ove Andsnes, ambassadør for Statoil Morgendagens Helter og årets juryleder i en pressemelding.

Det siste året har 24-åringen vært en del av solistensemblet ved operahuset Wiener Staatsoper. Ved siden av solistoppdragene i Østerrike har han å signere flere avtaler med internasjonale operahus for det kommende året.

Om stipendet
Statoils talentstipend i klassisk musikk er en del av talentprogrammet Morgendagens Helter der selskapet støtter talenter innenfor idrett, kultur og utdanning. Stipendet har som mål å være en døråpner for unge norske musikere som ønsker er internasjonal karriere.

Årets jury bestod av: Leif Ove Andsnes, Peter Szilway, Mari Eriksmoen, Christian Ihle Hadeland og Lars Anders Tomter.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev