Highasakite på Kongsberg Jazzfestival 2019

Ny Musikk i Tromsø

I kveld gjennomfører Ny Musikk Hålogaland sitt første arrangement i Tromsø. Med det markerer man den offisielle åpningen av den tredje avdelingen i landsdelen.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Utover de to eksisterende avdelingene som Ny Musikk har opprettet i Harstad og på Sortland, er det nå altså endelig klart for den lenge ønskede avdelingen i landsdelens senter. Vedtaket om å opprette en slik avdeling ble tatt da landsstyret i Ny musikk holdt årsmøte i Stavanger 6. April. Avdelingen heter Ny Musikk Hålogaland og har åpning i kveld hos Tromsø kunstforening.

Tidlig på 80 tallet ble det startet en avdeling av Ny Musikk i Tromsø, men den ble fort liggende brakk, og senere like godt flyttet til Harstad. Harstad-avdelingen har de siste 10 årene drevet festivalen Ilios. I Tromsø har det hittil ikke vært noen aktivitet.

— Vi i Ny musikk Hålogaland er veldig glad for at vi har blitt en del av den flotte organisasjonen Ny musikk. Vi har hatt et sterkt ønske om å komme i kontakt med nye strømninger i musikklivet og føler oss sikker på at Ny musikk er kanalen for slikt, uttaler pressekontakt Gudmund R. Østgård.

Avdelingen vil bygge opp en scene i samarbeid med galleriet Tromsø Kunstforening. Det arbeides i dag med planleggingen av høstens program.Der vil man kunne finne innslag av ymse slag. Det planlegges både performanceopptredener, konserter med lokale og nasjonale klassiske ensemble,foredrag og kvelder med livefremførelse av electronica-musikk.

Dagens åpning vil bestå av en minikonsert, informasjon om Ny musikk og konstituering av styre.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev