240608

NewOp konferansen til Oslo

Er du komponist, sanger, dramatiker, librettist, regissør, scenograf, musiker, produsent, journalist eller byråkrat med arbeidsfelt eller interesse for samtidsopera og musikkteater? Meld deg på til «NewOp 10» i Oslo fra 6 – 9 oktober 2001

Kalender

NewOp, den årlige internasjonale konferansen for fagmiljøet innen samtidsopera og musikkteater, kommer til Skandinavia og Oslo for første gang 6. ­ 9. oktober 2001. Siden NewOp ble etablert i Brussel i 1991, har konferansen vært holdt i Antwerpen, Colmar, Toronto, København, Cambridge, Amsterdam, Montreal og i Brussel igjen i 2000. Vertskap for NewOp 10 i Oslo er Norsk Komponistforening, Norsk Musikkinformasjon, Dramatikerforbundet og Ultimafestivalen.

Her har du sjansen til å møte kolleger og utveksle ideer og erfaringer. NewOp er et forum for internasjonal utveksling av produksjoner, kunstnerisk og produksjonsmessig kompetanse og utvikling av nye prosjekter. NewOp-møtene organiseres vanligvis rundt et faglig tema, men det er et poeng at programmet ikke skal være for tett ­ det skal være plass til uformelle diskusjoner og samtaler. NewOp 10 er en del av Ultimafestivalen, som i år har spesielt fokus på musikkteater med to norske uroppførelser  og flere musikkdramatiske verk.

FAGLIG PROGRAM
Ansvarlig for det faglige programmet på NewOp 10 er Michael McCarthy, kunstnerisk leder for Operatoriet ved Den Norske Opera og for Music Theatre Wales. NewOp 10 vil konsentrere seg om libretto, studioarbeid og samtidsoperascenen i Norge.

LIBRETTO  
Poul Ruders (DK) og Paul Bentley (UK), komponisten og librettisten bak operasuksessen Tjænerindens fortelling/The Handmaid’s Tale etter en roman av Margaret Atwood (premiere i København 2000), kommer og snakker om sitt samarbeid og om sitt nye operaprosjekt. Dessuten kommer den anerkjente librettisten og musikkritikeren Paul Griffiths (UK/US), som har skrevet librettoer for blant andre Tan Dun og Elliot Carter, og som i øyeblikket arbeider med librettoen til Carters nye opera.

NY OPERA I NORGE
Norsk musikkdramatikk er inne i en spennende periode, med flere nye kompanier som spesialiserer seg innen samtidsopera og 9 premierer i år 2000. Norske samtidsoperakompanier presenterer seg, sine prosjekter og arbeidsformer. Den norske Opera og Snøhetta presenterer det nye operahuset samt DNOs utviklingsstudio for ny opera.

STUDIO/VERKSTED
Hvilke modeller for studio- og verkstedsarbeid finnes? Hvordan virker de? Fører verkstedsarbeid til økt aktivitet i arbeidet med samtidsopera og musikkteater? Hva kan gjøres for å bedre kvaliteten på arbeidet?

INTERVJUER
med komponister og librettister, introduksjoner til forestillinger, faglige gruppediskusjoner og muligheter for å vise videoer og introdusere det du holder på med. (Er du interessert i å presentere noe, meld gjerne fra når du registrerer deg.)

ULTIMA
NewOp 10 er en del av Ultimafestivalen 2001. I løpet av konferansen blir det premiere på to nye norske musikkteaterverk. Cecilie Ore / Paal Helge Haugens A spilles på Det norske teatret, produsert av oslo opera net. Olav Anton Thommessen skriver Et operakammer for Guri Egge, produsert av Rikskonsertene og Ultima. Dessuten spiller Opera Vest John Cages Europeras 3 og 4, og oslo opera net setter opp Sven David Sandströms Keiser Jones. Som Ultimas avslutningskonsert gjør Kringkastings-orkesteret/Den norske Operas orkester en konsertversjon av Klas Torstenssons opera Expeditionen (1999). Det fullstendige programmet for Ultima 2001 (4. ­ 14. oktober) blir tilgjengelig på www.ultima.no i august.

Velkommen!

Med vennlig hilsen
Glenn Erik Haugland, Norsk Komponistforening
Michael McCarthy, Operatoriet/Music Theatre Wales

NewOp 10 er støttet av Norsk Kulturråd, Norsk Musikkfond og Finsk-norsk kulturfond.

REGISTRERING
Registreringsskjema og mer informasjon ligger på http://www.ultima.no. Du kan også registrere deg ved å kontakte NewOp 10s administrasjon

NewOp 10  att.: Hild Borchgrevink, hild@ultima.no
c/o Ultima Oslo Contemporary Music Festival
Tollbugt. 28
N-0157 Oslo
tel +4722429999
fax + 4722424218

PÅMELDINGSAVGIFT
Påmelding før  1. august 2001: NOK 1300
Påmelding etter 1. august 2001: NOK 1800

Påmeldingsavgiften inkluderer konferansen, konferanseprogram, kaffe/te, lunsj, middag og tre musikkteaterforestillinger under Ultima.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.