Oslo Chorale Selskap (Foto: www.ochs.no)

Når solen går ned: Oslo Chorale Selskap

Oslo Chorale Selskap er et frittstående kammerkor som formidler klassisk kirkemusikk. Den 10. juni vil Oslo Chorale Selskap fremføre norske folketonebearbeidelser og gregorianskinspirert nyere norsk musikk i borggården på Akershus festning.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Når solen er i ferd med å gå ned lørdag 10. juni kl. 20.00, vil Oslo Chorale Selskap fremføre norske folketonebearbeidelser og gregorianskinspirert nyere norsk musikk i borggården på Akershus festning. Dersom det blir regn, blir konserten holdt i slottskirken på Akershus festning. Det musikalske programmet er delt i to hovedtemaer: Norske folketonebearbeidelser og nyere norsk musikk, hovedsaklig over gregorianske tekster og melodier. Dirigent er Marius Skjølaas og solist er Håvard Gravdal.

Oslo Chorale Selskap er et frittstående kammerkor som formidler klassisk kirkemusikk. Koret består av ca. 25 sangere og har jevnlig prosjekter, også i samarbeid med med profesjonelle musikere. Oslo Chorale Selskap reiser også til Ungarn i juli 2006 for å framføre samme repertoaret som på konserten 10 juni.

Dirigent Marius Skjølaas er utdannet kirkemusiker fra Trøndelag musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole. Han har også hovedfag i kordireksjon fra musikkhøgskolen der han studerte med Grete Pedersen. Skjølaas har også deltatt i masterclasses med blant andre Stefan Parkman, Eric Ericson og Grete Pedersen. Når han ikke dirigerer Oslo Chorale Selskap, arbeider han som kantor i Trefoldighetskirken. Skjølaas har dirigert Oslo Chorale Selskap siden januar 2001.

Solist Håvard Gravdal er utdannet musikkviter med hovedfag i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo. Her hadde han klassisk sang som hovedinstrument, med Margrethe Ek som sanglærer. Håvard har lang fartstid som korsanger i Oslo Kammerkor og Det Norske Solistkor, under ledelse av Grete Pedersen. Han har jevnlig hatt solistiske oppdrag med vekt på renessanse- og barokkmusikk, samt norsk folkemusikk (kveding). Noen av de større verkene Gravdal har medvirket som solist på er Bach’s «Juleoratorium» (evangelist), Schütz’ «Matteuspasjon» (evangelist) og «Musikalische Exequien», og Griegs «4 salmer». Til daglig jobber Gravdal som studiekonsulent i Norges Korforbund.

Repertoar:

Jesus, la mitt hjerte lenges
– Arr. Henrik Ødegaard

Tora liti
– Arr. Henrik Ødegaard

Akk Fader, la ditt ord, din ånd
— Arr. Sondre Bratland

Gjendines Bånlåt
– Arr. Gunnar Ericsson

Krist stod opp av døde
— Arr. Henrik Ødegaard

Jesus, din søte forening å smake
— Arr. Knut Nystedt

Ned i vester soli glader
– Arr. Grete Pedersen

Nu solen går ned
– Arr. Grete Pedersen

Bruremarsj
— Arr. Per Indrehus

Amen! Jesus han skal råde
– Arr. Henning Sommero

Ave Maria
— Terje Bjørklund

Three Gregorian Reflections
–Henning Sommero

Exultabit – 12 latinske versikler
— Kjell Mørk Karlsen

Hodie
— Henrik Ødegaard

Suoni della voce
— Bjørn Kruse

Peace I leave with you
— Knut Nystedt

I will praise Thee
— Knut Nystedt

Vaaren
— Edvard Grieg

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev