Norunn Illevold Giske (Foto: NTNU)

Korprisen 2006 til Norunn Illevold Giske

Korprisen 2006 er gitt til kordirigenten og musikkpedagogen Norunn Illevold Giske. Prisen ble delt ut under åpningskonserten for Landsfestival for kor 2006 i Nidarosdomen, torsdag 25. mai. Landsfestivalen varer frem til 28. mai, og har samlet rundt 3000 korsangere fra hele landet.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Korprisen deles årlig ut av Norges Korforbund til enkeltpersoner eller grupper som har bidratt til å gi norsk korsang større utbredelse og høyere kvalitet.

Norunn Illevold Giske har i en årrekke vært en sentral person i Trondheims musikk- og kulturliv. I 2005 fikk hun Kongens fortjenestesmedalje i gull for sin utrettelige innsats for kor-Norge.

Hun arbeider til daglig som førsteamanuensis ved Institutt for musikk ved NTNU, og er fast dirigent for damekoret Embla, Trondheim Kammerkor og prosjektkoret Det norske mannskor.

Hun har tidligere dirigert Trondheim Kvindelige Studentersangforening, og var Ludvig Nilsens høyre hånd i Nidaros Domkor i ti år. Siden 1966 har hun innstudert utallige operaer og større korverk på oppdrag fra Trondheim Symfoniorkester.

— Pedagog som har skapt skole

— Gjennom førti års sammenhengende undervisningsvirksomhet har Giske satt sitt preg på en hel generasjon av norske sangere og korister. Hun har skapt en skole som først og fremst kjennetegnes av et rendyrket og særegent klangbilde, skriver Norges Korfobund i forbindelse med prisen.

— Gjennom et bevisst arbeid med å lokke fram overtonen i stemmen, skaper hun et klangbilde der enkeltstemmers kvaliteter smelter sammen til en helhet som er unik for hver enkelt stemmegruppe, og skaper en egenart for koret som helhet.

Selve prisen er en skulptur i bronse signert kunstneren Kjersti W.Goksøyr.

Tidligere har Korprisen gått til følgende dirigenter og ressurspersoner:

*
2002: Komponist og dirigent Knut Nystedt
*
2003: Magnar Mangersnes – domkantor i Bergen og dirigent for Bergen domkantori
*
2004: Oslo kammerkor og dirigent/grunnlegger Grete Pedersen
* 2005: Maria Gamborg Helbekkmo, dirigent for Voci Nobili-Høgskolen i Bergen

Stillinger

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev