Knut Henrik Nystedt

Internasjonal hyllest til Knut Nystedt

Til helgen kommer vokalensemblet Via Nova fra München til Norge for å hylle den i år 90-årige komponisten og dirigenten Knut Nystedt, samt vise hans betydning også på den internasjonale korarenaen. På konserten i Eidvoll kirke deltar også kvinnekoret Concentus fra Sandnes. Repertoaret på konsertene er i all hovedsak Nystedts korverker.

Kalender

Stabat Mater av Antonín Dvořák

29/03/2020 Kl. 16:00

Oslo

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

29/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Konsertserien som utfolder seg denne høsten gir mulighet til å høre nærmere 20 av Norges fremste kor og deres kunstneriske ledere – alle med et nært og engasjert forhold til Nystedts korverker.

Konsertene til Via Nova inngår også i denne serien. Det tyske koret har også med seg Sarah Christian på fiolin og Andreas Suttner på cello.

Via Nova fra München har under ledelse av sin dirigent Kurt Suttner oppnådd høy internasjonal anerkjennelse, og spilt inn en rekke CDer på blant annet plateselskapene Harmonia Mundi og Carus.

Via Nova synger i Eidsvoll kirke lørdag 1. oktober kl 18, og i Trefoldighetskirken (Oslo) søndag 2. oktober kl 18. På sistnevnte konsert deltar også kvinnekoret Concentus fra Sandnes. Repertoaret på konsertene er i all hovedsak Nystedts korverker.

Concentus ble stiftet i 1978, og har utviklet seg til å bli et av landets ledende damekor. Korets repertoar spenner fra sentrale kirkemusikalske verk til samarbeid med populærartister. I 1996 gav koret ut en CD med musikk av Knut Nystedt. Concentus deltok også under verdensutstillingen Expo 2000 i Hannover, hvor koret urframførte Knut Nystedts tusenårsverk; Magnificat for a new Millennium.

Lørdag 3. september fylte nestoren innen norsk kormusikk hele 90 år. Hele denne høsten vil korlivet her hjemme være med på å feire jubilanten, som har åpnet dører verden over for norske kor og komponister.

— Nystedts evne til å treffe utøvere og publikum har ført til at det knapt finnes et norsk kor som ikke har sunget hans musikk, sier Sara Reitan Jacobsen i Norsk Korforbund.

De siste femti årene har Nystedt vært en svært viktig bidragsyter til nyere, norsk kormusikk. Han har dessuten inspirert nyere generasjoner komponister til å skrive originalverker for kor og vokalensembler, både i Norge og ellers i verden. I USA, Tyskland og Japan er Knut Nystedts verker en viktig del av det allmenne korrepertoaret.

25. august i år ble Nystedt av H.M. Kongen forfremmet og utnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin innsats for norsk musikkliv.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev