Chris Watson 07

Metoder for lydopptak ved naturdokumentarer

4. desember holder Chris Watson og Mike Harding masterclass om emnet i Bergen.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I anledning at Chris Watsons fremføring av «STORM» vil Watson sammen med Mike Harding (plateselskapet Touch) avholde masterclass i Bergen, 4. desember. Masterclassen anbefales for alle som er interessert i lyd og lydopptak, både som selvstendig kunstnerisk uttrykk og til bruk i film.

Chris Watson er verdens fremste `sound recordist` av naturlyder. Han har vært på de fleste steder på vår klode og tatt opp lyden av alt mulig som kan krype, fly, svømme og gå, og har blitt tildelt den prestisjetunge BAFTA for sitt arbeid på “Life of Birds”, en av mange naturdokumentarer han har gjort sammen med David Attenborough for BBC.

Med blir også Mike Harding som vil fortelle om Touch Records som han selv som driver. TOUCH er en av Storbritannias eldste uavhengige audiovisuelle organisasjoner, siden opprettelsen for 25 år siden, og her er både Chris Watson og BJ Nilsen representert, i tillegg til norske Biosphere, Lasse Marhaug og Nils Henrik Åsheim

Program:

Filmlyd: Atmosfærer over og under overflaten.
Av Chris Watson & Mike Harding

Del 1 – 1 time

Chris Watson: En masterclass om metodene for lydopptak ved naturdokumentarer.

Chris Watsons mangeårige arbeid i et variert spekter av naturomgivelser over hele verden, har gitt unike utfordringer og resultert i utviklingen av en rekke kreative og spissfindige metoder for opptak av lyd. Opptak av gribber som fortærer et sebrakadaver, kjempeskilpadder som parer seg og mange andre eksempler fra hans opptak vil bli brukt som illustrasjoner til Watsons egne beskrivelser. Om mulig vil det også bli spilt eksempler i surround lyd fra National Geographics serie om Galapagos-øyene, som nylig vant “Asian Wildlife Film Award for Sound Recording”. Serien ble vist på NRK i oktober 2007.

Pause 15 minutter

Del 2 – 45 minutter

Mike Harding om Chris Watsons arbeid knyttet til Touch.

Chris Watson tar i tillegg opp lyd for CD- og vinylproduksjoner og for lydspor til film. Han lager lydinstallasjoner og gjør live opptredener med utgangspunkt i sine opptak. Mike vil redegjøre for forholdet mellom Watson, plateselskapet Touch og utgiveren Touch Music. Han vil også ta opp forhold knyttet til copyright og andre praktiske elementer relatert til det ikke-musikalske aspektet ved Watsons arbeid. Hva skjer når copyright-system formulert i 1913 kolliderer med modernistisk tenkning? Mike synliggjør temaer, som for mange er usynlige, men som ofte former og tvinger frem respons på utfordringene presentert av moderne media.

Masterclassen er arrangert i forbindelse med Chris Watson og BJNilsens live fremførelse av ”STORM”, et lydverk basert på nordsjøområdets kraftige vær og natur. Kl.18:30, samme dag og samme sted. De som ønsker å delta kan henvende seg til olemadssirksvevle.com, eller møte opp på Magnus Barfot kino i forkant av begivenheten. Prisen er 200,- NOK.

Dette i følge en pressemelding.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev