Piksel06

Piksel: ‘Power electronics’ til folket!

Lasse Marhaug og Whitehouse er blant artistene som opptrer under årets Piksel-festival i Bergen som åpner i dag. Piksel er en årlig begivenhet for kunstnere og utviklere som arbeider med fri programvare for lyd og bilde.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Den smått legendariske støyduoen Whitehouse avslutter årets Piksel-festival i Bergen. Whitehouse ble dannet i London i 1980 og blir i dag regnet som grunnleggerne av den ekstreme torturstøyen som går under betegnelsen «power electronics». De er ikke minst også kjent for sitt elleville sceneshow der medlemmene William Bennet og Philip Best kappes om å levere tekster med minst like ekstremt innhold som musikken.

Hardware politics
Konserten med Whitehous markere avslutningen på Piksel06 som er en årlig begivenhet for kunstnere og utviklere som arbeider med fri programvare for lyd og bilde. Delvis workshop og delvis festival, er Piksel organisert i Bergen, av Bergen senter for Elektronisk Kunst (BEK). Involvert i Piksel er deltakere fra en rekke land som utveksler idéer, kode, presenterer kunst og programvareprosjekter, holder workshops, performance samt diskuterer både åpen kildekodes estetikk og politikk.

Tema for Piksel06 er «hardware politics» og fokuserer på åpen maskinvare som et nytt og viktig satsingsområde i kampen for fri informasjonsflyt og kunstnerisk autonomitet i den digitale virkelighet.

Musikk fra en krigsbunker
Konsertprogrammet under Piksel06 foregår 30 meter under bakken i Teknikerkroen – en bunker bygget under krigen av russiske krigsfanger – og i Cinemateket, USF.

Festivalen varer i 4 dager fra 12. – 15. oktober og i tillegg til Whitehouse spiller en lang rekke artister fra omtrent like mange land, bl.a. Gullibloon fra Berlin med bakgrunn fra bl.a. Farmers Manual, norske Lasse Marhaug som samarbeider med videokunstner Gisle Frøysland, svenske Daniel Skoglund med sine mekaniske sequensere som spilles v.h.a. blyant og grønnsaker og østerrikerne 5voltcore med et spektakulært show der de fysisk angriper datamaskinens komponenter direkte for å skape et uforutsigbart estetisk uttrykk.

Nærmere info om Piksel06 finnes her.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev