KORK (Foto: NRK)

KORK feirer Grieg med gratis podkast og T-banekonserter

15. juni vil KORK fremføre musikk av Grieg på tre av byens t-banestasjoner. Samme dag legges utvalgte opptak av Griegs orkestermusikk ut som gratis podkast på nrk.no/kork.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

KORK går under jorda med Griegs musikk live.

«Der ingen andre orkestre tidligere har spilt”, er mottoet til Kringkastings-orkesteret (KORK) når de på Griegs fødselsdag tar med seg sine instrumenter og Griegs musikk ned på T-banen. Orkestret som er kjent for å opptre på uventede arenaer, vil på denne måten hedre vår store og reiseglade komponist ved å ta musikken med ned der folk er.

De akustiske konsertene som arrangeres i samarbeid med P2 og Oslo Sporveier AS, Grieg 07 og Musikernes fellesorganisasjon finner sted på Nationaltheatret-, Stortinget- og Jernbanetorget T-banestasjoner fredag 15.juni kl. 13.00 – 15.00

KORK har en lang og stolt historie innenfor norsk musikkliv. Bredden kommer også til syne i valget av arena. Utgangspunktet er å spille der musikken klinger best, fra de små intime saler via Nobelkonserten til T-banestasjonene i Oslo.

— KORK skinner av stolt historie, men har samtidig vilje til nyskapning, sier orkestersjef Martin Revheim og tilføyer at det ikke er planlagt bruk av elektroniske hjelpemidler som mikrofon og høyttalere. – Med dette vil vi både vise vågemot ved å prøve noe nytt, og samtidig ære vår store og ikke minst reiselystne komponist Edvard Grieg, sier Revheim

Gratis podkast

15. juni vil dessuten utvalgte KORK-opptak med orkestermusikk av Grieg legges ut som gratis podkast på nrk.no/kork. Opptakene ligger ute i perioden fredag 15. juni kl. 07.00 til fredag 22. juni kl. 07.00. Innspillingene det gjelder ble gjort med Kringkastingsorkestrets tidligere sjefdirigent Ari Rasilainen, og tilbudet omfatter for eksempel begge Peer Gyntsuitene og de symfoniske dansene. Gjennom en uke kan man altså mate vakker Griegmusikk med Kringkastingsorkestret inn i spilleren, gratis.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev