KORK med Elisabeth Holmertz (Foto: Ann Iren Ødeby / Ultima)

KORK møter Andrew Manze – og Audun Halvorsen

Torsdag 29. mars møtes Kringkastingsorkesteret, dirigent Andrew Maze og solist Audun Halvorsen i Store studio på Marienlyst. På programmet står bl.a. Vaughan Williams, Mozart og Brahms. Audun Halvorsen er forøvrig også P2-solisten denne våren.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Andrew Manze er kort og godt en av vår tids store stjerner. Det gjelder ikke minst hans Mozart-tolkninger. Det er fjernsynsproduksjonen «Mozart på prøve» et godt eksempel på.

Det sier John Fullman i NRK. Og mange vil huske programmet med Andrew Manze og Kringkastingsorkestret (KORK) fra Kulturkirken Jakob – et program som også vakte internasjonal oppsikt under Prix Italia.

Manze har gjestet KORK to ganger tidligere for å gjøre fjernsynsproduksjoner. Når får publikum anledningen til å oppleve ham på konsert med KORK, som han er svært glad i arbeide med.

Manze vant KORK-prisen for 2006 for sitt arbeid med orkestret. Han vil motta prisen i forbindelse med konserten i Store studio. Prisen er et ur fra KORKs samarbeidspartner Raymond Weil med dertil hørende diplom.

Audun Halvorsen er født i 1979, oppvokst i Haugesund og på Karmøy og har vært solofagottist i Norrköping symfoniorkester og Operaorkestret.

Han er nå solofagottist i Rotterdamfilharmonien og skal fra høsten overta samme posisjon i blant våre kolleger i Danmarks Radios symfoniorkester i København.

— Audun Halvorsen er en fagottbegavelse av de sjeldne og har ved siden av å være orkestermusiker en omfattende solokarriere. Med kombinasjonen Mozart, Halvorsen, Manze er publikum sikret en strålende lytteopplevelse om de så fikk solistverket alene, reklamerer NRK fornøyd.

Audun Halvorsen er også P2-solisten denne våren. Det vil si at han er solist med KORK i Store studio på denne konserten, og at han vies spesiell oppmerksomhet i flere musikkprogrammer på P2 videre utover.

Store studio, NRK Marienlyst, torsdag 29. mars kl. 19.30:

* Ralph Vaughan Williams: The Wasps, ouverture
Wolfgang Amadeus Mozart: Konsert for fagott og orkester K.V. 191
Johannes Brahms: Symfoni nr. 2 i D-dur

Kringkastingsorkestret under dirigent Andrew Manze, med Audun Halvorsen som solist.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev