Norges Korforbund, sangere 2007

Korforbundet sommerkorskole starter 22. juli

Sommerkorskolen til Norges Korforbund er landets bredeste kurstilbud for kordirigenter og sangere. Årets Sommerkorskole byr på hele ni parallelle kurs med anerkjente instruktører fra inn- og utland. 100 sangere og dirigenter deltar.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I år knytter det seg kanskje ekstra stor forventning til besøket av den amerikanske vokaljazz-guruen Phil Mattson, som skal undervise i rytmisk ensembleledelse. Han har i en hel generasjon vært en sentral person innen vokaljazz-miljøet i USA, og er blant annet flittig brukt som arrangør for de største vokalensemblene i verden.

— Mange kor i Norge er glade i å synge såkalt ”rytmisk musikk”, men det finnes få kurs og muligheter for utdannelse innen sjangeren. Det er en kunst å lede og innstudere den ”rytmiske” musikken, og vi er glade for å ha fått en skikkelig maestro til å instruere i det, sier kursleder og studiekonsulent i Norges Korforbund, Håvard Gravdal.

Alle nivåer
I tillegg til to kurs i rytmisk ensembleledelse, kan både nybegynnere og viderekommende bli utfordret gjennom kurs i vokaloktett, korsangerkurs, samt dirigentkurs på fem ulike nivåer. Foruten Phil Mattson, er instruktørene på årets Sommerkorskole: Kaspars Putninš (Latvia), Robert Sund (Sverige), Tove Ramlo-Ystad, Margrethe Ek-Stenmo, Kjetil J.B. Belsaas, Elisabeth Anvik, Ruth Wilhelmine Meyer, Frank Havrøy, Anna Sundstrøm Otervik og Brit Karin Wetteland.

Topp og bredde
Sommerkorskolen er en faglig møteplass der sangere og dirigenter på alle nivåer kan utveksle erfaringer og dele kunnskap med hverandre. Noen har mange år bak seg som profesjonelle kordirigenter, mens andre så vidt har begynt å få interesse for korledelse. Felles for deltakerne er at de er på jakt etter inspirasjon, samt å lære mer om korledelse og om stemmen som instrument.

Årets Sommerskole finner sted 22.-29. juli på Toneheim folkehøgskole utenfor Hamar.

Dette i følge en pressemelding.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev