Ingar Zach

Improvisert norsk til Europa

I dag reiser slagverker Ingar Zach til Hamburg. Som første norske musiker noensinne er han invitert til å delta på festivalen Real Time Music Meeting som har blitt arrangert årlig i Tyskland siden 1993. I de neste to dagene vil Zach, som også er en av drivkreftene bak plateselskapet SOFA, improvisere fritt sammen med åtte andre musikere fra hele Europa.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Real Time Music Meeting er en to dagers festival med fokus på ny, improvisert musikk. Ni inviterte improvisasjonsmusikere møtes og spiller sammen i alt fra duo- til orkester-format. Festivalen legger sterk vekt på musikernes ulike bakgrunn. Her skal jazz og pop kunne møte klassisk og til og med dans for sammen å oppdage et nytt, urørt musikalsk territorium. I år arrangeres festivalen i Hamburg, og startskuddet går i morgen fredag 14. desember.

Det er som slagverker og improvisasjonsmusiker Zach nå reiser til Tyskland, men også gjennom sitt arbeid med plateselskapet NOR-CDs underlabel SOFA har han bidratt til vekst og mangfold i norsk improvisasjonsmusikk. Sammen med Karl Seglem (NOR-CD) og Ivar Grydeland har Zach til nå stått bak seks albumutgivelser: No Spaghetti Edition med «Listen… and tell me what it was», Paal Nilssen-Love med «Sticks & Stones», Sten Sandell Trio med «Standing Wave», Derek Bailey/Ingar Zach med «Llaer», Ingar Zach/Ivar Grydeland med «Visiting Ants» og Tony Oxley Project med «Triangular screen». Zach og Grydeland reiste også på en større Europaturné i høst med støtte av Utenriksdepartementet.

På Real Time Music Meeting finner vi også:

Birgit Uhler (Ger) – trompet

Ute Völker (Ger) – akkordeon

Sophie Agnel (Fra) – piano

Jerome Noetinger (Fra) – elektronikk

Tim Hodgekinson (Eng) – gitar/elektronikk

John Edwards (Eng) – bass

Mark Wastell (Eng) – cello

For mer informasjonom festivalen og program, se Real Music Meeting.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.