Ivar Grydeland

Fritt Fall på Henie-Onstad

Søndag 28. april opptrer vokaltrioen Von Drei og gitarduoen Thomas Kjekstad/Ivar Grydeland under Ny Musikk-arrangementet Fritt Fall på Henie Onstad Kunstsenter utenfor Oslo. Også dagen før er det Fritt Fall-arrangement – da med bl.a. Maja Ratkje og Jon Halvor Bjørnseth på Blå.

Kalender

Stabat Mater av Antonín Dvořák

29/03/2020 Kl. 16:00

Oslo

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

29/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Konsertserien Fritt Fall skal presenterere kreativ, improvisert musikk i grenselandet mellom flere sjangere. Vertskap 28. april på Henie Onstad Kunstsenter er Ny Musikk.

Von Drei beskrives på Ny Musikks hjenmmesider som en ganske så fersk vokaltrio bestående av tre rutinerte sangere: Ellen Aagaard, Astrid Kvalbein og Solveig Slettahjell. De møttes under hovedfagsstudiene ved Musikkhøgskolen, og har siden utviklet seg innen ulike musikalske sjangere. Felles er deres tilnærming til stemmen som instrument. I sin utforsking av stemmens muligheter arbeider de i skjæringspunktet mellom improvisasjon og notert samtidsmusikk, gjerne i workshop-preget samarbeid med komponister. På Høvikodden får vi bl.a. oppleve utkast fra deres samarbeid med komponist Henrik Hellstenius, samt egne Von Drei-improvisasjoner.

Ellen Aagaard er utdannet klassisk sanger. Hun har gjestet festivaler i inn-og utland, vært solist med flere ensembler og holdt konserter for Ny Musikk-avdelinger over hele Norge. Astrid Kvalbein er også utdannet klassisk sanger, og har i likhet med Ellen spesialisert seg på samtidsmusikk. Astrid arbeider i grenselandet mot improvisert musikk og jazz. Hun er vokalist i jazz-/samtidsensemblet SØYR og er medlem av Det Norske Solistkor. Solveig Slettahjell er utdannet jazzsanger, og arbeider i grenselandet mellom
improvisert og notert, jazz- og samtidsmusikk, bl.a. i vokalkvartetten Kvitretten. Solveig synger også standardjazz, og utga soloalbumet «Slow Motion Orchestra» i fjor høst.

Thomas Kjekstad og Ivar Grydeland har en ting til felles: gitaren. Da den klassisk utdannete samtidsmusikkgitaristen Thomas Kjekstad fikk velge makker til Fritt Fall, var han ikke i tvil. På Høvikodden trer han ut av notasjonsskapet, og møter den allestedsværende improvisasjonsgitaristen og SOFAisten Ivar Grydeland. Ivar Grydeland er utdannet jazzgitarist, og er en av de mest markante norske utøvere og ambassadører innen fri improvisasjon. Ivar var bl.a. med å starte improvisasjonsensemblet No Spaghetti Edition sammen med Tonny Kluften m.fl., og driver dessuten etiketten SOFA i tospann med Ingar Zach. Siste utgivelse er forøvrig viet komponist Nils Henrik Asheims treffende oregelimprovisasjoner. Thomas Kjekstad avsluttet hovedfaget i klassisk gitar ved Musikkhøgskolen 1997, og har siden arbeidet helhjertet med og for samtidsmusikk. Han arbeider både solo og som musiker ved flere ensembler, bl.a. Oslo Sinfonietta, og i duo med Lars-Erik ter Jung. Thomas har deltatt på en rekke festivaler, og var en av solistene ved fremførelsen av Olga Neuwirths halsbrekkende stykke Photophorus under Ultimafestivalen 2000.

Inngangsbillett til utstillingene gjelder som billett til forestillingen, som begynner klokken 15.

Ny Musikk anbefaler også at interesserte får med seg Fritt Fall på Blå, lørdag 27. april. Her er temaet «Villskudd» – vekster fra Drivhusets verksteder, med bl.a. Maja Ratkje, Jon Halvor Bjørnseth, og andre i Drivhusets nettverk. Blant musikerne på Blå finner vi Tonny Kluften (kontrabass), Harald Skullerud (perkusjon), Hild Sofie Tafjord (horn), Øyvind Larsen (gitar), Ole Jørgen Bardal (altsax) og Per Willy Aaserud (trompet). Billettene her koster kr. 50,- .

Konsertserien Fritt Fall startet våren 2001 som et tverrsjangerlig samarbeid mellom musikere fra jazz- og improvisasjonsmiljøet i Oslo, Ny Musikk, Drivhuset, og plateselskapene Apartment Records og SOFA. Du kan lese mer om vårens videre arrangementer på Ny Musikks egne hjemmesider, eller ved å klikke på artikkelen «Fritt fall…» i lenkene nedenfor.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev