Maja Ratkje_Skrik (Foto: crestock.com)

Fretwork spiller Ratkje

Gambe-ensemblet Fretwork spiller orginalmusikk for renessanseinstrumentet viola da gamba i Gamle Aker Kirke 14. desember. Dagen etter er det plateinnspilling med Maja Ratkje.

Kalender

Fagerborgfestspillene 2021 – Brytningstid

23/04/2021 Kl. 18:00

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Scott Henderson trio

18/03/2022 Kl. 19:00

Oslo

Med en fartstid på over 20 år har Fretwork en lang og kritikerrost produksjon bak seg. Nå kommer ensemblet hit for første gang til Oslos eldste kirke for å spille både gammel og ny musikk på sine barokke strykeinstrumenter.

Fretwork skal blant annet spille Maja Ratkjes “River Mouth Echoes”. Programmet ellers vil bestå i stykker av blant annet Henry Purcell, J.S. Bach og Byrd.

— Jeg har mange ganger tenkt at den mest interessante klassiske musikken er den helt nye og den helt gamle. Fellesnevneren er ofte at utøverne spiller ting vi ikke har hørt før. Og originalmusikk for gamber er ekstremt sjelden kost i Norge! Det er duket for en vakkert klingende konsert med historisk sus og unik programsammensetning, sier Ratkje i en pressemelding.

Dagen etter skal Fretwork gjøre en plateinnspilling av samme stykke til Ratkjes første portrett-CD på plateselskapet Tzadik. Ratkje er første skandinav som skal gi ut plate på selskapet Tzadik som eies av den berømte/beryktede komponisten og saksofonisten John Zorn.

Ratkje kommer på Tzadik til våren.

Dette ifølge en pressemelding.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Arrangementsansvarlige

Nasjonal jazzscene

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Slagverkpedagog – 20 % fast stilling

Kulturskolen Rakkestad Kommune

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kulturskolerektor

Østre Toten kommune

Kulturskolelærer sang

Molde kulturskole

Universitetslektor II i fløyte

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev