Maja Ratkje_Skrik (Foto: crestock.com)

Maja Ratkje blir festivalkomponist

Komponist og utøver Maja Ratkje blir festivalkomponist under Nordland Musikkfestuke 2008.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

I løpet av denne uken skal et nytt verk av Ratkje urfremføres. Der er for mezzosopranen Marianne Beate Kjelland og pianisten Nils Mortensen. Verket er bestilt av festivalen. I tillegg kommer Ratkje til å profileres meget bredt, fra ”partiturverker” til improvisert musikk i ulike sammenhenger, melder festivalledelsen.

Ratkjes musikk er fremført av utøvere som f.eks. Klangforum Wien, Oslo Sinfonietta, Kringkastingsorkesteret, Arve Tellefsen, Vertavo, SPUNK, POING, Frode Haltli og Cikada. Hun har blitt portrettert med konserter i bl.a. Wien Konzerthaus og i regi av canadisk Radio i Toronto. I 2001 mottok Ratkje som første komponist i Norge, Arne Nordheims komponistpris. Hun har også mottatt andre priser i inn- og utland, deriblant Edvardprisen (to ganger) og UNESCOs Rostrumpris i 1999 for stykket Waves IIb, samt Award of Distinction sammen med Jazzkammer under Prix Ars Electronica for soloplata Voice i 2003.

Hun er kjent som utøver, først og fremst i improvisasjonsgruppa SPUNK, som har spilt sammen siden 1995, og støyduoen Fe-mail, som sammen med danseren Lotta Melin danner performance-trioen Agrare, men har også fremført og spilt inn egen musikk til dans, teater, installasjoner, film og litteratur. Hun var aktør i sin egen opera No Title Performance som hadde premiere under Ultima i 2003. I 2005 var Ratkje solist i sitt første stykke for orkester bestilt av Radio France og hun hadde flere konserter under Ultima i 2007.

Maja Ratkje har turnert en rekke ganger som både komponist og utøver Asia, USA og i de fleste europeiske land.

Tidligere festivalkomponister under Nordland Musikkfestuke:
2005: Sigmund Lillebjerka.
2007: Rolf Wallin.

Nordland Musikkfestuke arrangeres fra 1. – 10. august 2008.

Det er Nordland Musikkfestuke som melder dette.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Rådgiver kultur

Agder fylkeskommune

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev