Maja Ratkje_Skrik (Foto: crestock.com)

Maja Ratkje blir festivalkomponist

Komponist og utøver Maja Ratkje blir festivalkomponist under Nordland Musikkfestuke 2008.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I løpet av denne uken skal et nytt verk av Ratkje urfremføres. Der er for mezzosopranen Marianne Beate Kjelland og pianisten Nils Mortensen. Verket er bestilt av festivalen. I tillegg kommer Ratkje til å profileres meget bredt, fra ”partiturverker” til improvisert musikk i ulike sammenhenger, melder festivalledelsen.

Ratkjes musikk er fremført av utøvere som f.eks. Klangforum Wien, Oslo Sinfonietta, Kringkastingsorkesteret, Arve Tellefsen, Vertavo, SPUNK, POING, Frode Haltli og Cikada. Hun har blitt portrettert med konserter i bl.a. Wien Konzerthaus og i regi av canadisk Radio i Toronto. I 2001 mottok Ratkje som første komponist i Norge, Arne Nordheims komponistpris. Hun har også mottatt andre priser i inn- og utland, deriblant Edvardprisen (to ganger) og UNESCOs Rostrumpris i 1999 for stykket Waves IIb, samt Award of Distinction sammen med Jazzkammer under Prix Ars Electronica for soloplata Voice i 2003.

Hun er kjent som utøver, først og fremst i improvisasjonsgruppa SPUNK, som har spilt sammen siden 1995, og støyduoen Fe-mail, som sammen med danseren Lotta Melin danner performance-trioen Agrare, men har også fremført og spilt inn egen musikk til dans, teater, installasjoner, film og litteratur. Hun var aktør i sin egen opera No Title Performance som hadde premiere under Ultima i 2003. I 2005 var Ratkje solist i sitt første stykke for orkester bestilt av Radio France og hun hadde flere konserter under Ultima i 2007.

Maja Ratkje har turnert en rekke ganger som både komponist og utøver Asia, USA og i de fleste europeiske land.

Tidligere festivalkomponister under Nordland Musikkfestuke:
2005: Sigmund Lillebjerka.
2007: Rolf Wallin.

Nordland Musikkfestuke arrangeres fra 1. – 10. august 2008.

Det er Nordland Musikkfestuke som melder dette.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev