Rolf-Cato Raade 2006

Nordland Musikkfestuke kvitt gjelden

Nordland Musikkfestuke gikk ikke inn i 2006 med de beste forutsetninger. Etter 1.5 millioner i underskudd etter 2005, håpet festivalen å ta seg inn i løpet av to år. Men etter et overskudd på 1,3 millioner i år, er festivalen gjeldfri allerede nå. – Nordland Musikkfestuke har senket billettprisene og forsterket den klassiske profilen. Klassiske verker i kombinasjon med verdenspremierer av internasjonalt etablerte komponister har vært en suksess, sier direktør Rolf-Cato Raade.

Kalender

Crashkurs i Symfonisk Lytting

21/09/2020 Kl. 18.00

Vestland

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Knut Steen

— Vi har gjennomført en musikalsk og publikumsmessig vellykket festival. Programmet ble godt mottatt, og publikum viste oss sin tillit ved å slutte opp om arrangementene. Etter mange år med underskudd og økende gjeld har vi også fått kontroll på økonomien, sier festivalsjef Rolf-Cato Raade når han oppsummerer Nordland Musikkfestuke 2006.

Fra 1,5 mill i underskudd etter fjorårets avvikling, har festivalen nådd sine økonomiske mål på halv tid:

— Det ble satt som mål å redusere denne til null på to år – utelukkende ved at festivalens drift skulle gå med overskudd, sier Raade.

Han mener satsingen på ”smale” artister kombinert med klassiske kjenninger har mye av æren for det hyggelige resultatet:

Nordland Musikkfestuke har forsterket den klassiske profilen. Klassiske verker i kombinasjon med verdenspremierer av internasjonalt etablerte komponister har vært en suksess. Konsertene har åpnet ørene for samtidsmusikk hos et publikum som har møtt opp i et imponerende antall. Satsingen på ”smale” artister, og arrangementer med kjente musikere i uvante omgivelser og kombinasjoner har vist seg å være en suksess. Dette er noe festivalen ønsker å satse på i tiden fremover. Det ser ut som om vi har funnet balansen mellom det klassiske programmet og øvrige musikksjangere som gjør festivalen til den folkefesten vi ønsker, uttaler Raade.

Som heller ikke utelukker at en lavere billettpris har bidratt til hyppigere oppmøte.

— Dette har bidratt til å senke terskelen for å gå på flere arrangementer. Publikum har råd til å oppsøke flere konserter, og mange tør også å prøve nye opplevelser med musikk man ikke kjente fra før, mener Raade, som nå har gode forhåpninger for neste års festival.

— Arbeidet med neste års festivalprogram er godt i gang, men ingen programposter blir avslørt før vi er godt inne i 2007. Det vi kan røper et at programmet vil bli minst like spennende og innholdsrikt som i 2006. Så hold av uken 4-12. august 2007 til festivalbesøk, og vi kan garantere mange fine opplevelser, reklamerer Rolf-Cato Raade.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev