The Icelandic Love Corporation_red (Foto: The Icelandic Love Corporation)

Programmet for Borealis 2019 lansert

Årets Borealis vil at vi skal se verden gjennom en annen linse.

Kalender

Fagerborgfestspillene 2021 – Brytningstid

23/04/2021 Kl. 18:00

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Scott Henderson trio

18/03/2022 Kl. 19:00

Oslo

Femi Kuti

07/04/2022 Kl. 20:00

Oslo

Samtidsfestivalen for eksperimentell musikk har lansert et bredt program, med konserter, utstillinger, film, verksteder, radio og samtaler.

Noen utdrag fra programmet forteller om et «altomfattende» bestillingsverk, ♥LOVE av Juliana Hodkinson, et garantert iskaldt morgenbad med «Musikk for sjøbading», teaterforestillingen We have to dress gorgeously, som «setter de mer irrelevante og ubetydningsfulle begivenhetene i musikkhistorien i rampelyset med kostymer fra T-Michael» og virkelighetsbasert lydkunst fra raffineriet på Mongstad i filmformat på Cinemateket.

Samarbeid med Mexico
I år samarbeider Borealis med den meksikanske festivalen elnicho, som har satt preg på programmet: Utøvere og komponister fra Mexico, Argentina og Norge åpner festivalen med BIT20 Ensemble. Under åpningskonserten blir også et bestillingsverk av Øyvind Torvund urframført. Bestillingsverket har sin meksikanske premiere senere i år. Et annet bestillingsverk er Notas y notas y notas…. av musiker, komponist og fotograf Jenny Berger Myhre og den meksikanske filmskaperen Manuela De Laborde. De to viser «et psyko-geografisk kart over Mexico by gjennom en kompromissløs assosiasjonslek», som det heter på festivalens hjemmeside, i et format de kaller «konsert-kino-forestilling».

Mangfoldig programmering
Borealis er også en festival som er opptatt av å fremme kjønnsbalanse og mangfold. Festivalen har forpliktet seg til å presentere et program med en 50/50 kjønnsfordeling blant skapende og utøvende kunstnere, og ble i 2017 tildelt Norsk komponistforenings likestillingspris.

Juliana Huxtable (Foto: Juri Hiensch)

Kulturredaktør i Bergens Tidende, Frode Bjerkestrand, var tilstede under programlanseringen til Borealis tidligere i uken. I hans kommentar «Plingplong for en kranglete tid» trekker han fram at lederne for festivalen, kunstnerisk leder Peter Meanwell og daglig leder Tine Rude, har bidratt til å senke terskelen for å besøke en festival for eksperimentell musikk og gjør samtidsmusikken «mindre farlig». Som Meanwell sa under lanseringen, skriver Bjerkstrand: «Det er lov å komme på konsert og mislike det du hører. Helt greit».

Borealis skjer rundt om i Bergen mellom 6. og 10. mars.

Se video fra programmet her:

Programme Launch – Borealis 2019 from Borealis Festival on Vimeo.

Se nettsidene til Borealis for mer informasjon og fullt program.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Rektor

Rana kulturskole

Kantor/ kirkemusiker

Kongsberg kirkelige fellesråd

Arrangementsansvarlige

Nasjonal jazzscene

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Slagverkpedagog – 20 % fast stilling

Kulturskolen Rakkestad Kommune

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kulturskolerektor

Østre Toten kommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev