POING (stående m basskasse)

Rød natt med POING på Tranen natt til 1.mai

POING inviterer sammen med Maja Ratkje til sin årlige natt til 1. mai-konsert. Den kritikerroste forfatteren og poeten Torgeir Rebolledo Pedersen er kveldens hovedgjest.

Kalender

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Konserten, som har fått tittelen ”Wach auf”, vil by på både humor og alvor gjennom oppdaterte versjoner av gamle arbeiderslagere. POING og Ratkje vil fremføre arbeidersanger av Kurt Weill, Bertolt Brecht og Rudolf Nilsen, gruvesanger fra USA og sosialistiske sanger fra Kina.

Nostalgisk

Når konserten i år arrangeres på Tranen for fjerde gang, kan det se ut som om den har etablert seg her – på et av de få nostalgiske arbeiderklasse-stedene som er igjen i Oslo. Natt til 1.mai-konserten til POING er egentlig en ambulerende konsert. I 2002 turnerte de Valka,Tranen, Lompa og Pigalle. I 2005 fikk Shanghai sin konsert, i 2003 var konserten på Blå, og i 2004, 2006 og 2007 var og er Tranen arena.

Overraskelser

Den kritikerroste forfatteren og poeten Torgeir Rebolledo Pedersen er, ved siden av Maja Ratkje, kveldens hovedgjest. Artisten og komponisten Maja Ratkje er en av POING sine trofaste samarbeidspartnere. Hun er en av Norges internasjonalt mest anerkjente komponister og vokalister, musikken hennes er framført i 40 land, og hun har mottatt en rekke priser og utmerkelser. Magnus Marsdal holder kveldens appell. I tillegg har POING, tradisjonen tro, en hel rekke overraskelses-artister på lur.

Lovord

Den Oslo-baserte trioen POING har mottatt lovord i inn- og utland og består av Frode Haltli (akkordeon), Rolf-Erik Nystrøm (saxofon) og Håkon Thelin (kontrabass). Trioen har siden oppstarten i 1999 urfremført over 50 verk av norske, europeiske, amerikanske og asiatiske komponister. De har turnert på klubber, konsertsteder og festivaler i hele Europa, USA, Kina og Japan. Sist de viste seg frem for Oslo-publikummet var avslutningskonserten for Happy Days-festivalen, nakne i et utstillingsvindu på Oslo City i samspill med Jono El Grande.

Villstyrige

POING mottok svært gode kritikker både for CDen ”Giants of Jazz” (2003) og for ”Planet Poing” (2005). På nettstedet puls stod det blant annet: ”For meg er det totalt uvesentlig hvilken kategori/sjanger man ønsker å putte POING inn i. Det vesentlige er at dette er tøff, utadvendt, tilgjengelig og utfordrende musikk – og det er det. Noe så voldsomt!” TONO-nytt har blant annet omtalt POING med følgende lovord: ”Jeg har sagt det før og vil sannsynligvis si det igjen: POING er Norges tøffeste band! De går ikke av veien for noe, og arbeider like humørfylt og ubesværet i alle stilarter.”

Sted: Tranen Mat og Vinhus Waldemar Thranes gt. 70, mandag 30. april kl. 20:00

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev