POING (stående m basskasse)

Rød natt med POING på Tranen natt til 1.mai

POING inviterer sammen med Maja Ratkje til sin årlige natt til 1. mai-konsert. Den kritikerroste forfatteren og poeten Torgeir Rebolledo Pedersen er kveldens hovedgjest.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Konserten, som har fått tittelen ”Wach auf”, vil by på både humor og alvor gjennom oppdaterte versjoner av gamle arbeiderslagere. POING og Ratkje vil fremføre arbeidersanger av Kurt Weill, Bertolt Brecht og Rudolf Nilsen, gruvesanger fra USA og sosialistiske sanger fra Kina.

Nostalgisk

Når konserten i år arrangeres på Tranen for fjerde gang, kan det se ut som om den har etablert seg her – på et av de få nostalgiske arbeiderklasse-stedene som er igjen i Oslo. Natt til 1.mai-konserten til POING er egentlig en ambulerende konsert. I 2002 turnerte de Valka,Tranen, Lompa og Pigalle. I 2005 fikk Shanghai sin konsert, i 2003 var konserten på Blå, og i 2004, 2006 og 2007 var og er Tranen arena.

Overraskelser

Den kritikerroste forfatteren og poeten Torgeir Rebolledo Pedersen er, ved siden av Maja Ratkje, kveldens hovedgjest. Artisten og komponisten Maja Ratkje er en av POING sine trofaste samarbeidspartnere. Hun er en av Norges internasjonalt mest anerkjente komponister og vokalister, musikken hennes er framført i 40 land, og hun har mottatt en rekke priser og utmerkelser. Magnus Marsdal holder kveldens appell. I tillegg har POING, tradisjonen tro, en hel rekke overraskelses-artister på lur.

Lovord

Den Oslo-baserte trioen POING har mottatt lovord i inn- og utland og består av Frode Haltli (akkordeon), Rolf-Erik Nystrøm (saxofon) og Håkon Thelin (kontrabass). Trioen har siden oppstarten i 1999 urfremført over 50 verk av norske, europeiske, amerikanske og asiatiske komponister. De har turnert på klubber, konsertsteder og festivaler i hele Europa, USA, Kina og Japan. Sist de viste seg frem for Oslo-publikummet var avslutningskonserten for Happy Days-festivalen, nakne i et utstillingsvindu på Oslo City i samspill med Jono El Grande.

Villstyrige

POING mottok svært gode kritikker både for CDen ”Giants of Jazz” (2003) og for ”Planet Poing” (2005). På nettstedet puls stod det blant annet: ”For meg er det totalt uvesentlig hvilken kategori/sjanger man ønsker å putte POING inn i. Det vesentlige er at dette er tøff, utadvendt, tilgjengelig og utfordrende musikk – og det er det. Noe så voldsomt!” TONO-nytt har blant annet omtalt POING med følgende lovord: ”Jeg har sagt det før og vil sannsynligvis si det igjen: POING er Norges tøffeste band! De går ikke av veien for noe, og arbeider like humørfylt og ubesværet i alle stilarter.”

Sted: Tranen Mat og Vinhus Waldemar Thranes gt. 70, mandag 30. april kl. 20:00

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev