Frode Haltli (foto: CF Wesenberg)

Flere innspillinger av norsk musikk med OFO

Oslo Filharmoniske Orkester presenterte før sommeren programmet for sesongen 2003-2004. Orkesteret kunne blant annet fortelle at det nylig er blitt forhandlet frem en lokal avtale med musikerne som muliggjør hyppigere CD-utgivelser i årene som kommer, i særdeleshet med norsk repertoar. Blant solistene som gjester OFO for første gang i kommende sesong finner vi to norske, akkordeonisten Frode Haltli og pianisten Vebjørn Anvik.

Kalender

— Oslo Filharmoniske Orkester ser seg som spesielt ansvarlig for lydfesting av norsk musikk, sier informasjonssjef Marit Gaasland. For tiden planlegges innspillinger blant annet med henblikk på selvstendighetsjubileet i 2005. Hvilke verk som skal spilles inn, er ennå ikke klart. På konsert skal orkesteret i den kommende sesongen spille verk av Kjell Flem, Fartein Valen, Egil Hovland, Arne Nordheim og Johan Svendsen. Til åpningen av Ultimafestivalen vil OFO urframføre to nye bestillingsverk av henholdsvis Christian Eggen og Jon Øivind Ness.

Pianisten Vebjørn Anvik og akkordeonisten Frode Haltli debuterer som solister med Oslo Filharmoniske Orkester denne sesongen. Haltli er solist i Arne Nordheims verk Spur, og Vebjørn Anvik skal spille Mozarts klaverkonsert nr. 17. – Titler som Nachruf og Spur vitner om sensibilitet og ærefrykt for det som har vært. Ved å velge tekster fra gresk mytologi og fra de store grublere og tenkere opp igjennom historien, og ved å hente musikalske impulser fra eldre tiders musikk, forsøker Nordheim å belyse og forstå sin egen tid, å se sin egen oppgave og misjon i en større helhet, skriver musikkhistorikeren Harald Herresthal om Nordheims verk. Frode Haltli har studert akkordeon ved Norges musikkhøgskole og Det Kgl. danske musikkonservatorium. Han er aktuell med debut-CDen «Looking on Darkness» på ECM New Series, som fikk Spellemannpris i år i klassen for samtidsmusikk. Vebjørn Anvik spiller blant annet i Grieg Trio sammen med Sølve Sigerland (fiolin) og Ellen Margrete Flesjø (cello).

OFO lanserer også i neste sesong et helt nytt konserttilbud kalt Inn i musikken. Tre konserter vil bli presentert, og de retter seg først og fremst mot et nytt publikum som ikke har gått i Filharmonien før. Alle er lagt til onsdager kl. 18.00, de vil ha ca en times varighet uten pause. Musikken vil bli formidlet av en programvert og den vil ha forskjellige temaer. Første konsert, dirigert av Rolf Gupta, vil ha temaet dans. Annen konsert vil handle om ordet, og tredje konsert om film.

Til filmkonserten er den finske dirigenten Susanna Mälkki engasjert, etter at orkesteret var svært fornøyd med hennes ledelse av fjorårets Ultimakonsert. Mälkki er også tilknyttet Stavanger Symfoniorkester som en av tre kunstneriske ledere.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Organist/ kantor/ menighetsmusiker

Kirkelig fellesråd i Bærum

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev