Leif Ove Andsnes

Ekstrakonsert med Andsnes

Det blir ekstrakonsert med Leif Ove Andsnes og Det Norske Kammerorkester i Universitetets Aula i Oslo søndag 14. april. Dette blir en «generalprøve» før Andsnes og orkesteret setter kursen mot Italia og Spania.

Kalender

Crashkurs i Symfonisk Lytting

21/09/2020 Kl. 18.00

Vestland

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Søndag 14. april byr Det Norske Kammerorkester på en ekstra godbit. Foranledningen er en turné til Italia og Spania, som orkesteret, med Leif Ove Andsnes som solist, skal gjennomføre umiddelbart etter konserten i Universitetets Aula.

— Det er nesten ufattbart hvilken karriere Leif Ove Andsnes har bygd opp i løpet av et drøyt tiår, skriver Britt Astri Reiten på vegne av Det Norske Kammerorkester. – Samtlige av verdens store og tunge musikkinstitusjoner ser ham gjerne som solist. Det har flere ganger vist seg å være en særlig god kunstnerisk kjemi mellom Andsnes og Det Norske Kammerorkester. Deres innspilling av Haydns klaverkonserter vakte da også berettiget oppsikt i hele den klassisk orienterte musikkverden.

Søndag 14. april vender Andsnes og orkesteret tilbake til Haydn, men også Mozart står på programmet, nærmere bestemt hans Klaverkonsert nr. 9 i Ess-dur («Jeunehomme»). Det Norske Kammerorkester bidrar alene med to av Stravinskijs neoklassiske verk: «Apollon Musagète» og «Concerto in D.»

Leif Ove Andsnes ble født på Karmøy i 1970, og begynte å studere musikk på konservatoriet i Bergen i 1986 under den tsjekkiske professoren Jiri Hlinka. Alt tre år senere var han i en posisjon der han ga kritikerroste konserter i bl.a. New York, Washington DC, Canada og ved Edinburgh-festivalen. Siden den gang har han spilt med en rekke av verdens ledende orkestre og dirigenter, og blitt æret med høythengende priser og nominasjoner. Disse omfatter bl.a. Hindemidt Prize, The Levin Prize, The Grieg Prize, Deutschen Schallplattenkritik Preize, Choc du Monde de La Musique og Dorothy B.-prisen.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev