Leif Ove Andsnes

Leif Ove Andsnes åpner Ultima

Med Leif Ove Andsnes som solist, Rolf Gupta med dirigentstokk og Lutoslawski på programmet åpner Oslo Filharmoniske Orkester årets Ultima-festival fredag 5. oktober. Kvelden fullendes av verker av festivalkomponist Hans Werner Henze og den norsk-svenske samtidskomponisten Peter Tornquist.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Kampenjazz: Braid

20/09/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det var Andsnes selv som valgte seg Lutoslawskis klaverkonsert, etter å ha blitt telefonisk utfordret til å spille på Ultima av festivaldirektør Geir Johnson. Med Andsnes’ fullsprengte avtalebok blir det ikke ofte Oslopublikummet får møte ham, og det er med på å understreke begivenheten at dette er første gang Filharmonikerne oppfører denne klaverkonserten.

På Filharmonikernes notestativer denne kvelden ligger også Hans Werner Henzes Symfoni nr. 7. Den tyske samfunnstormende samtidskomponisten Henze fyller 75 år i år, en god anledning til å sette søkelyset på hans virke – i tillegg til at han er festivalkomponist for Ultima 2001. Samarbeidet mellom Oslo-Filharmonikerne og Henze kommer også til å fortsette utover høsten, da komponistens åttende symfoni står på filharmoniens spilleplan.

Ultimas åpningsprogram fullføres av verket Acalanto av norsk-svenske Peter Tornquist. Tornquist tilhører den yngre samtidsgenerasjonen, og har blant annet markert seg ved deltagelse på samtidssamle-CD’en Absolute Pling-Plong (som måtte skifte navn til Definitely Pling-Plong). Hans bidrag på samleplaten er det samme verket som spilles på åpningskonserten, og Acalanto var et av de norske bidragene under Internasjonalt Rostrum i Paris i 1996, og i 1999 åpnet det ISCM-festivalen i Bucuresti.

Kveldens dirigent er den unge begavelsen Rolf Gupta, som tross kort fartstid har opparbeidet seg et reportoar som både favner stort og bredt, fra Mozart og Beethoven til Stravinsky og Glass. Når Ultima vel er over, skal Gupta dirigere musikk av Henze med ensembler fra Berliner Philharmoniker.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev