Leif Ove Andsnes

BFO og Andsnes roses i Sunday Times

Bergen Filharmoniske Orkester er godt fornøyd med strålende omtale i britiske Sunday Times. Orkesterets ti år gamle innspilling av Griegs pianokonsert med Leif Ove Andsnes i solistrollen hylles i spalten «Crucial cuts».

Kalender

Reza e i Ragazzi

12/04/2024 Kl. 20:00

Viken

Operapub på Grønland Boulebar

13/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

Engegård, Svendsrud og Haugen trio i Trysil

13/04/2024 Kl. 15.00

Innlandet

– Vi er særdeles glad for at det er en innspilling med vårt eget orkester som trekkes fram på denne måte, og tar det som et kvalitetsstempel, sier en strålende fornøyd Lorentz Reitan, direktør i Bergen-Filharmonien.

«Verkets varige popularitet gjenspeiler seg i et høyt antall tilgjengelige innspillinger. Det å trekke ut en enkelt innspilling er en farefull oppgave når kunstnere som Radu Lupu, Stephen Kovacevich, Krystian Zimerman, Clifford Curzon, Jorg Bolet, Geza Anda, Sviatoslav Richter, Claudio Arrau og Murray Perahia har spilt konserten. Uansett, er jeg glad over å få nominere Leif Ove Andsnes’ ti år gamle innspilling med Bergen Filharmoniske Orkester og dirigent Dimitri Kitayenko», skriver Stephen Pettitt i Sunday Times.

Hele anmeldelsen kan du lese her.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.