Moldejazz 2010: Sula Art Ensemble – Jan Magne Førde, Kåre Nymark jr., Jarle Førde, Nils Petter Molvær

Smirnoff leder Det Norske Kammerorkesters i kveld

Det Norske Kammerorkesters konsert i dag, tirsdag 6. november, vil i følge arrangørene by på et nytt og spennende bekjentskap, i det den amerikanske fiolinisten Joel Smirnoff på meget kort varsel vil overta lederrollen fra Christian Tetzlaff, som nettopp har meldt sykdomsforfall.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Smirnoff er til daglig 1. fiolinist og primarius i den legendariske Juillard String Quartet fra New York, som i mer enn 50 år har vært en hjørnestein på den internasjonale kammermusikkarenaen. Smirnoff har vært medlem av Juillard String Quartet i 15. år og primarius siden 1997. Han har sin bakgrunn fra University of Chicago og The Juillard School og har i flere år vært medlem av Boston Symphony Orchestra. Både som solist og kvartettmedlem har han et meget bredt repertoar og har stått bak uroppførelsen av en rekke samtidsverk, som i flere tilfeller har vært skrevet spesielt for ham.

Joel Smirnoff overtar det oppsatte programmet på det nærmeste uforandret. Konserten åpnes med Mendelssohns inspirerte Sinfonia nr. 12 i g-moll for strykere og presenterer deretter Frank Martins «Polyptyque». «Polyptyque» ble skrevet for forrige århundres kanskje sterkeste fiolinistnavn: Yehudi Menuhin. Verket er noe av det siste Frank Martin skrev. Han var over 80 år, men med sine skapende evner ennå i full utfoldelse.

Etter pause leder Christian Tetzlaff Det Norske Kammerorkester i et av musikkhistoriens udiskutable mesterverk: Beethovens Strykekvartett i ciss-moll, op. 131. Det er en praksis som er – om ikke vanlig – så etter hvert rimelig utbredt i vår tid: Beethovens strykekvartetter fremført korisk, d.v.s. med flere på hver stemme. Leonard Bernstein gjorde et meget omtalt og vellykket forsøk med Wiener Philharmonien. Det Norske Kammerorkester har tidligere, med Terje Tønnesen som leder, tatt for seg andre av Beethovens sene kvartetter med interessant resultat. Christian Tetzlaff deler nå sin oppfatning av hvordan dette skal gjøres med Det Norske Kammerorkester og fremviser resultatet av sitt prosjekt for publikum i Universitetets Aula i dag, tirsdag 6. november, kl. 19.30.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev