Det Norske Kammerorkester

Ny direktør i Det norske kammerorkester

Per Erik Kise Larsen er tilsatt som ny direktør i Det Norske Kammerorkester etter Bernt Lauritz Larsen. Kise Larsen kommer fra stillingen som kompetansesjef i kulturavdelingen i NRK. Han tiltrer i Kammerorkestret 1. september.

Kalender

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Per Erik Kise Larsen har tidligere vært orkestersjef i Oslo-Filharmonien. Idag er han kompetansesjef i kulturavdelingen i NRK. Siden nyttår har han også fungert som kultursjef i NRK frem til Nita Kapoor tiltrådte denne stillingen i april.

Per Erik Kise Larsen tiltrer i stillingen 1. september 2004.

Det norske Kammerorkester har idag en omfattende virksomhet både her hjemme og internasjonalt.

Kimen til orkestret ble sådd ved sommerkurs for unge strykertalenter hos fiolinisten Bjarne Fiskum. Den kunstneriske anerkjennelsen kom spontant etter debutkonserten høsten 1977, og litt senere slo ensemblet igjennom internasjonalt med en innspilling av Griegs samlede verker for strykeorkester.

Fiolinisten Terje Tønnesen har vært leder av orkesteret siden starten. Fra 1981 ble Iona Brown fra Academy of St.Martin-in-the-Fields knyttet til orkestret som kunstnerisk leder. Iona Brown rundet av sin faste tilknytning i 2001, mens Terje Tønnesen fortsatt er orkesterets primarius. Fra sesongen 2003/2004 går Leif Ove Andsnes inn som første gjesteleder.

DNK har samarbeidet med en rekke fremragende musikere. Størst betydning i så henseende har trolig samarbeidet med Mstislav Rostropovitsj hatt. Hans karakteristikk av orkestret som et av de aller beste ensembler i verden, bidro til å åpne porter i utlandet, til La Scala i Milano, Gewandhaus i Leipzig, Royal Albert Hall i London, Hôtel de Ville i Paris. Andre solister orkestret har samarbeidet med er Maurice André, Radu Lupu, Thomas Zehetmair, Andrew Manze, Fabio Biondi, Angela Hewitt, Joanna MacGregor, Truls Mørk og Leif Ove Andsnes.

Fra 1995 har orkestret arrangert ”Vinternattsfestivalen” i Oslo annethvert år. I 2001 ble de valgt til Festspillmusikere i Bergen. De har høstet flere priser for sine innspillinger. I dag er Det norske kammerorkester en frittstående stiftelse med delvis statlig, delvis privat finansiering.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev