Oslo Kammerorkester

25 år med Det Norske Kammerorkester

Det Norske Kammerorkester markerer starten på sin jubileumssesong – et kvart århundre på toppen i norsk musikkliv – med hva de selv omtaler som en uortodoks, men kvalitetsfull konsert tirsdag 10. september i Kulturkirken Jakob.

Kalender

Kampenjazz: Braid

20/09/2020 Kl. 20:00

Oslo

Crashkurs i Symfonisk Lytting

21/09/2020 Kl. 18.00

Vestland

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Med seg ved denne konserten har orkestret «den mest energigivende kraft i britisk samtidsmusikk» (sitat fra The Independent) – den mangfoldige Joanna MacGregor. Hun har tiltrukket seg oppmerksomhet som den kanskje mest komplette pianist på den internasjonale musikkarena, skriver Det Norske Kammerorkester videre i sin pressemelding. «Mange har forsøkt å fremføre de mest intrikate partiturer fra samtidsmusikkens avantgarde parallelt med vandringer i jazzens verden og den mest stilrene wienerklassisisme, men få – om noen – har lykkes i å tilfredsstille kritikerne fra alle leirer. Joanna MacGregor har», heter det, «begeistret».

Tirsdag skal MacGregor forsøke å leve opp til disse ordene for et norsk konsertpublikum beviset: egne arrangementer av legenden Astor Piazzollas tangoer for klaver og orkester, Sjnittkes klaverkonsert fra 1979 samt en egen avdeling klaverjazz. Enhver tilhører med sans for avansert, men samtidig direkte impulsgivende adferd ved «brettet» skulle kunne få sine ønsker oppfylt, mener Kammerorkesteret.

Ellers omfatter programmet ukjent tidlig sekstenhundretalls musikk: Sonata Jucunda av Heinrich Ignaz von Biber, Mozarts tidlige forgjenger i stolen som kapellmester hos erkebispen av Salzburg. Og en ny komponist for Det Norske Kammerorkester: Piazzollas landsmann Alberto Ginastera.

Inn i dette fyrrige klangbilde kommer så estlenderen Arvo Pärt med sitt korte men uttrykkssterke stykke til Benjamin Brittens minne. En ren sølvglinsende søyle som DNK har framført tidligere og som passer fortreffelig og kontrasterende inn i kveldens program: «Cantus in memoriam Benjamin Britten».

Konserten i Kulturkirken Jakob starter klokken 19.30.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev