Det Norske Solistkor

Det Norske kammerorkester og Det Norske Solistkor under Ultima

Det Norske Kammerorkester fremstår med en markant profil under årets Ultima-festival. I kveld, onsdag 9. oktober, presenterer de sammen med Det Norske Solistkor to norske uroppføringer av komponisten James MacMilan i Kulturkirken Jakob.

Kalender

Det Norske Kammerorkester har invitert det som de omtaler som «en av vår tids ledende komponister», James MacMillan, til et konsertprosjekt i Kulturkirken Jakob, hvor han vil dirigere to av sine egne sentrale verk, for første gang i Norge. På konserten medvirker også landets kanskje fremste kor, Det Norske Solistkor, topptrimmet av Grete Pedersen Helgerød.

James MacMillan har alltid vært levende opptatt av å kommunisere med sin musikk, og i en sjelden grad har han lykkes i å nå et lyttende publikum, ikke minst gjennom en rekke verk med kirkemusikalsk klangbunn. Til tross for sin relativt unge alder (han er født i 1959) spilles han idag ofte av ledende orkestre verden rundt. Han har ledet flere innovative samtidsmusikk-serier og ble tidlig engasjert av førende britiske orkestre som komponist og senere som dirigent, en rolle han inntar stadig oftere i internasjonal sammenheng. I 2000 ble han knyttet til BBC Philharmonic Orchestra som komponist/dirigent, forteller Det Norske Kammerorkester.

De to verkene som med dette får norsk førstegangsfremførelse er henholdsvis «í (A Meditation on Iona)», en musikalsk meditasjon med kelternes hellige øy Iona som bakteppe, og et av MacMillans sterkeste verk, «Seven Last Words from the Cross», fremført av Det Norske Kammerorkester og Det Norske Solistkor.

— Man bør unne seg gleden av å oppleve en av samtidens store komponister når han samler landets førende musikalske krefter og selv leder fremførelsen av egne verk, lyder oppfordringen til sist.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev