Rolling Angels

Norske engler i London

Fredag 8. desember fremfører Det Norske Solistkor og dirigent Grete Pedersen Helgerød korverket «Rolling Angels» av Geir Johnson i St Martin in the Fields-kirken ved Trafalgar Square. Med på lasset er seksten støpte betongengler på hjul.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

Med to konserter i St Martin in the Fields den 8. desember skal Det Norske Solistkor gi til gode London-premieren på Geir Johnsons ferske stykke «Rolling Angels», som er skrevet for og til de imponerende engleskulpturene til Marit Benthe Norheim. Disse to meter høye, mobile skulpturene har inspirert den norske komponisten til ny kormusikk, som igjen baserer seg på dikt av Henning Kramer Dahl. Skulpturene vil bli stående som en del av juleutsmykningen til St. Martin.in-the-Fields, og vil i januar 2001 utstilles ved The Loading Bay Gallery i London.

Grete Grete Pedersen Helgerød skal dirigere Det Norske solistkor med sopran Siri Torjesen under i alt tre opptredener i London denne helgen. Den første konserten finner sted torsdag kveld under den tradisjonsrike tenningen av den norske julegranen, som for første gang ble gitt til den engelske hovedstaden i 1947, som et uttrykk for det norske folks takknemlighet overfor britenes innsats under den andre verdenskrig.

I år er det 54. gang som Norge skjenker Londonerne deres juletre, og både Londons borgermester og ministeren for kultur, media og sport vil være til stede under åpningen.

Utover fredagens Londonpremiere på Johnsons verk – som også ble fremført under Northlands-festivalen i Skottland i september – skal det Norske Solistkor også fremføre mer tradisjonelle julesanger av blant annet Gustav Holst, Benjamin Britten og Johan Sebastian Bach.

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev