Edvard Grieg 2

Midtsommernattsdrøm i Kristiansand

Det Norske Solistkor byr på sin egen drømmekonsert i Kristiansand lørdag 7. september, når de framfører sitt eget verk inspirert av William Shakespeares «En midtsommernattsdrøm».

Kalender

På Kristiansands-konserten vil Solistkoret også samarbeide med Kristiansand Domkor, og kvelden byr på musikk av blant andre Edvard Grieg, Wilhelm Peterson-Berger, Alfred Janson, Nils Lindberg og Patrick Hadley.

Det Norske Solistkor oppgir selv at William Shakespeare er den store inspirasjonskilden for konserten deres i Kristiansand. De siste årene har Solistkoret både funnet og fått skrevet flere verk til hans tekster, og hyller med glede kjærligheten og mystikken på hans verseføtter. Men koret vender seg også til enda eldre kilder, slik som Bibelens erotiske Høysangen, foruten til nordisk naturlyrikk med trær og markblomster som skal besynges før konserten er omme.

Det Norske Solistkor ble etablert i 1950, og har hatt som formål å være et eliteensemble for framføring av kormusikk. Under sine to dirigenter, Knut Nystedt, og fra 1990 Grete Pedersen Helgerød, har koret gitt om lag to hundre urframføringer, hvorav over sytti verk av norske komponister. Koret har turnert i inn- og utland, og har også flere plateutgivelser bak seg.

I Grim kirke i Kristiansand lørdag framfører Det Norske Solistkor og Kristiansand Domkor verk både i samsang og hver for seg, under Solistkorets dirigent Helgerød og Domkorets dirigent Andrew Wilder.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kantor/ menighetsmusiker

Tønsberg kirkelige fellesråd

Generalsekretær

Den norske Forfatterforening

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev