Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor søker sopraner og tenorer

Det Norske Solistkor er et av Nordens ledende vokalensembler. Virksomheten drives i Oslo, men prosjekter og konserter gjennomføres i hele landet, samt i utlandet. Koret er delt inn i to besetninger: én med 18 sangere, og én utvidet besetning med 26 sangere som er med på færre prosjekter. Nå søker de nye sangere til begge besetningene.

Kalender

Stabat Mater av Antonín Dvořák

29/03/2020 Kl. 16:00

Oslo

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

29/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det Norske Solistkor er et av Nordens ledende vokalensembler. Virksomheten drives i Oslo, men prosjekter og konserter gjennomføres i hele landet, samt i utlandet. Koret ble stiftet av Knut Nystedt, og har vært dirigert av Grete Pedersen siden 1990.

Det Norske Solistkor er delt inn i to besetninger: én med 18 sangere, og én utvidet besetning med 26 sangere som er med på færre prosjekter. Nå søker de sangere til begge besetningene. Det stilles høye krav til vokale ferdigheter og notelesing.

Interesserte bes sende en kortfattet søknad med CV på e-post til post@solistkoret.no innen 18. mars. Aktuelle kandidater vil bli innkalt til prøvesang, som vil bli avholdt søndag 21. mars og mandag 22. mars. Sangerne i Det Norske Solistkor lønnes per prosjekt.

Prøvesang vil inneholde blant annet to selvvalgte stykker av forskjellig karakter, samt primavistasang.

På Solistkorets egne hjemmesider finner vi følgende beskrivelse av det kunstneriske ståstedet: «Høye kunstneriske krav, sterk tradisjonsbevissthet og like sterk musikalsk nysgjerrighet er, og har alltid vært, drivkreftene i Det Norske Solistkor. I 50 år har ensemblet vært å høre i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, ballsaler og bussgarasjer. Det er stadig ungt og søkende, med et våkent øre for nyskrevet musikk og mot til å sette den på repertoaret. Samtidig er koret fundert på klassikere i den nordiske og internasjonale korlitteraturen. Koret har entret 2000-tallet med sin kunstneriske leder Grete Pedersen i spissen, og erfarer igjen og igjen at spiller man fortiden og samtiden opp mot hverandre, vinner begge. Uansett arena.»

Eventuelle spørsmål kan rettes til daglig leder André W. Larsen, tlf: 901 26 347 eller Astrid Thorstensen, tlf.: 959 14 786.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev