Bookingansvarlig Sjur Marqvardsen er overbevist om at mindre band og mindre lyd ikke gjør det umulig å tjene penger på å arrangere smittesikre konserter i Oslo framover.

Komponister slåss for ny norsk kormusikk

I dag morges troppet Det Norske Solistkor og Norsk Komponistforening opp hos kulturkomiteen på Stortinget. Deres felles sak var å styrke det vokalensemblet som står for de fleste fremføringene av ny, norsk musikk for kor.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Gjennom flere år har Komponistforeningen ønsket seg et profesjonelt drevet kor som er i stand til å takle de utfordringene nyskrevet musikk gir. Det nærmeste de har kommet er Solistkoret, som drives på dugnad av styremedlemmene, og opererer med symbolske honorarer til høyt utdannede sangere.

— Vi har de menneskelige og kunstneriske ressursene som kreves for å holde en profesjonell standard, men administrasjonen er dessverre amatørmessig, sa styreleder Siri Rude i en pressemelding før dagens møte med politikerne. Hun håpet at kulturkomiteen nå i det minste kan finne midler til en 50%-stilling for en daglig leder til neste år.

Ballade snakket med Rude ved ellevetiden onsdag formiddag, og fikk vite at hun var godt fornøyd med forløpet av høringen.

— Kulturkomiteen viste interesse for vår sak, og stilte relevante spørsmål. Vi fikk fortalt om vår situasjon, og talt vår sak. Vi fikk lagt frem både hva vi kunne ønske oss, og hva vi rent konkret trenger for å overleve.

Til stede på møtet med Stortingets kulturkomite var også Glenn Erik Haugland og Gunda Djupvik fra Norsk Komponistforening, som var de som hadde tatt initiativ til høringen. Norsk Komponistforening la også frem andre saker for politikerne – blant annet vedrørende økonomisk støtte til Operatoriet, samt økte arbeidsstipend til norske komponister.

— Arbeidsstipendene er svært viktige med tanke på mulighetene for å få mer nyskrevet musikk, sier Djupvik. – Når vi nå får en ny opera, må vi jo også begynne arbeidet med å fylle den med innhold. Ut fra samme tankegang er støtte til Operatoriet også viktig, fordi det er et smart verksted for å prøve ut nye ting. Vi vil gjerne være med på å gi dem muligheter for skikkelig drift, og la frem et ønske om at Operaen må pålegges å gi dem midler til å lønne en kunstnerisk leder, og en halv stilling til administrasjon. I tillegg må det være rom for å tildele produksjonsmidler til aktuelle produksjoner.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev