Carl Høgset

Stormønstring i Minneapolis

Det Norske Solistkor dro til Minneapolis i USA for å gi sitt bidrag da et av verdens mest storstilte korarrangementer, Verdenssymposiet, gikk av stabelen lørdag 3. august. Mer enn 30 kor deltok, og det var ventet deltakere fra minst 50 land.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Minneapolis og det amerikanske forbundet for kordirigenter var vertskap for det 6. Verdenssymposiet for kormusikk i regi av Den Internasjonale Korføderasjonen (IFCM).

Symposiet arrangeres hvert tredje år og er en uke viet til faglig diskusjon, seminarer og konserter i kormusikkens tegn. I løpet av en uke vil anerkjente forelesere, komponister og kor fra hele verden ha gitt sitt bidrag til det mange kordirigenter og sangere betegner som en musikkfaglig vitaminkur uten sidestykke.

De norske bidragsyterne denne gang var Det norske Solistkor, under Grete Pedersen Helgerøds ledelse, og dirigent Carl Høgset, som i fellesskap holdt en workshop om norske korverker gjennom tidene.

Spennvidden i programmet varr stor, med kurs om alt fra arabisk kormusikk og tibetansk munkesang til jazzrepertoar for små ensembler og medisinske effekter av korsang. Den amerikanske musikeren og stemmevirtuosen Bobby McFerrin var et av symposiets store høydepunkt, og holdt kurs i vokalimprovisasjon.

Den Internasjonale Korføderasjonen (IFCM) er offisiell representant i UNESCOs Internasjonale Musikkråd . IFCMs fremste oppgave er å tilrettelegge for og stimulere til internasjonalt samarbeid og kontakt gjennom korsang. 

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev