Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor på Norgesturné

– Det Norske Solistkor, under sin dirigent Grete Pedersen, kan betegnes som Norges ledende kor, sier direktør for Rikskonsertene, Einar Solbu: – Med sine spennende programmer med både eldre og moderne musikk, sine blendende tokninger, og sin varierte utnyttelse av konsertlokaler er koret unikt i norsk sammenheng. Nå har Rikskonsertene endelig fått muligheten til å presentere dette kvalitetskoret i hele landet, forteller Solbu. Koret vil i løpet av september gjøre 11 konserter med fokus på William Shakespeares tekster, som har inspirert korverker fra blant andre Alfred Janson, Håkon Berge, Nils Lindberg og Sven Eric Johansson.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det Norske Solistkor har høstet svært gode kritikker fra sommerens festivalkonserter. Nå reiser dette profesjonelle koret på en landsomfattende turné med Rikskonsertene, med musikk av nordiske komponister som har latt seg inspirere av Shakespeares sonetter og sommerdrømmer.

— Det Norske Solistkor, under sin dirigent Grete Pedersen, kan betegnes som «Norges ledende kor». Med sine spennende programmer med både eldre og moderne musikk, sine blendende tokninger, og sin varierte utnyttelse av konsertlokaler er koret unikt i norsk sammenheng. Nå har Rikskonsertene endelig fått muligheten til å presentere dette kvalitetskoret i hele landet», sier Einar Solbu, direktør i Rikskonsertene, i pressemledingen Ballade har mottatt.

Det Norske Solistkor har siden etableringen i 1950 vært et av Norges få eliteensembler innenfor korsang. Under sine to dirigenter, Knut Nystedt og, fra 1990, Grete Pedersen, har koret gitt over to hundre urframføringer, hvorav over sytti verk av norske komponister. I tillegg til omfattende konsertvirksomhet i Norge, er koret en viktig ambassadør for norsk kultur i utlandet. Grete Pedersen har nylig fått en spesialpris av Norges korforbund og er fagansvarlig for korledelse ved Norges musikkhøgskole. Koret utgjør på denne turneen 18 sangere.

Solistkoret setter fokus på William Shakespeares tekster, med sonetter som har inspirert nordiske komponister som Alfred Janson, Håkon Berge, Nils Lindberg, Sven Eric Johansson, Søren Barfod og Jaakko Mäntijärvi til å skrive velklingende kormusikk. Publikum vil også få høre kjente korverker av Grieg og Purcell.

For de som kunne ha interresse av å høre Det Norske Solistkor, ser turnéruten slik ut:

*
12.sep.: Grimstad kirke kl.19.30,
*
15.sep.: Harstad Kulturhus kl.19.30
*
16.sep.: Drammens Teater kl.19.00
*
17.sep.: Nøtterøy kulturhus kl.19.30
*
19.sep.: Hamar, Hamardomen kl.18:00,
*
21.sep.: Sandnes kulturhus kl.19.30
*
22.sep.: Tysværtunet kulturhus kl.19.30
*
26.sep.: Ål kyrkje kl.19.30, arr. Ål Kulturhus
*
27.sep.: Skien, Ibsenhuset kl.19.30
*
28.sep.: Sarpsborg kirke kl.19:30
*
30.sep.: Molde domkirke, kl.20:00

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev