Henning Kraggerud

Ballett og masterklasser på Kammermusikkfestivalen i Stavanger 2003

Kammermusikkfestivalen i Stavanger og dets kunstneriske leder Truls Mørk august viderefører sin tradisjon med å presenterer annet enn musikk. I 2001 var det besøk av Nasjonalballetten, i 2002 var Carte Blanche innom og i år presenteres balletten BLUE med Jamie Watton og Fiona Edwards fra Physical Recall i London

Kalender

The Sequels // Josefine Luna

23/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

FIA OFIA – RELEASEKONSERT & ETTERFEST

27/04/2024 Kl. 20:00

Oslo

Lørdagsopera

27/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

FIA OFIA – RELEASEKONSERT

27/04/2024 Kl. 20:00

Oslo

Av Kyrre Tromm Lindvig

Det britiske bladet «Time Out» var meget begeistret etter London premièren på dette stykket og roste det opp i skyene – Denne fornøyelig lekende duet, BLUE av Jamie Watton, er fylt med sniken letthet og gløtende selvtillit …Med seg på scenen har Watton Fiona Edwards. I betraktning av måten de nærer og utvikler hverandres kreative safter, kunne de være et enkelt individ som lystig hopper opp og ned sin egen DNA kjede, avsluttet den begeistrede anmelderen.

BLUE er koreografert over Bachs Sonate nr. 2 i A-moll for solofiolin, og den fremføres i Sandnes kulturhus 17. august kl. 22.00.

Kammermusikkfestivalen i Stavanger finner sted 16.- 24. august og kan skilte med en rekke internasjonale toppnavn, vi kan blant annet nevne Piotr Anderszcevski, Stephen Kovacevich, Melvyn Tan på klavér; Mila Georgieva, Philippe Graffin, Henning Kraggerud, Akiko Suwanai på fiolin og Colin Carr, Truls Mørk, Heinrich Schiff på Cello. I tillegg deltar ensemblene Phantasm Quartet, Rosamunde Quartet Kremerata Baltica og Stavanger Symfoniorkester.

I sammenheng med festivalen arrangeres det også masterklasser, under navnet «International Summer Academy». Dette sommerakademiet ble stiftet i 1995 på initiativ fra Kammermusikkfestivalen Stavanger, ICMF. Mesterklassene er finasiert med hjelp fra TotalFinaElf og Gaz de France og arrangeres i samarbeid med Høgskolen i Stavanger.

Alle studenter som deltar på ICMF sine mesterklasser blir tilbudt fri adgang til alle festivalens konserter. Noen av studentene vil også bli valgt ut til å opptre på en spesiell ISA-konsert, som vil bli annonsert som en del av Kammermusikkfestivalens konserter.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.