Truls Mørk spiller Arne Nordheim

Fiolinitis herjer Kammermusikkfestivalen

Fiolinitis herjer for tiden Vestlandet og angriper særlig kvinner. Det melder presseansvarlig for Den internasjonale kammermusikkfestivalen i Stavanger, hvor først fiolinisten Akiko Suwanai og nå sist Mila Georgieva har måttet melde avbud. Suwanai på grunn av et komplisert brudd på en finger, og Georgieva grunnet nyrebetennelse. I deres sted kommer Sølve Sigerland – som for nylig spilte inn Grieg for Virgin sammen med Truls Mørk – og den sveitsiske fiolinisten Stefan Tönz.

Kalender

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

International Chamber Music Festival i Stavanger, ICMF, melder for øvrig om et stort spekter av verdensstjerner blant årets musikanter. Blant utøverne på klaver finner vi bl.a. Piotr Anderszcevski, Melvyn Tan og Stephen Kovasevich, mens kunstnerisk leder Truls Mørk får følge av Heinrich Schiff og Colin Carr på cello. Richard Egarr (cembalo), Charles Neidich (klarinett) og Henning Kraggerud på både fiolin og bratsj er blant de øvrige solistene – i tillegg til sangsolister som Garry Magee (baryton) og Mona Julsrud og Marita Kvarving Sølberg (sopraner).

Det blir dessuten et spennende samarbeid med Stavanger Symfoniorkester, som i anledning av festivalen deler seg i to orkestre, SSO-klassisk og SSO-samtid. Øvrige ensembler er gambe-kvartetten Phantasm Quartet, Rosamunde Quartet og Kremerata Baltica.

Festivalen åpnes 16. august av utenriksminister Jan Petersen, og det er tre-fire konserter daglig, frem til søndag 24. august, hvor en av de siste konsertene overføres direkte til store lytterskarer på BBC 3s opulære program «Sunday Live». BBCs overføring skjer i samarbeid med NRK og den europeiske kringkastingsunionen EBU, og «Sunday Live» fyller som vanlig tre formiddagstimer fra kl. 9 til 12. Hver sending omfatter en times samtale med en kulturpersonlighet,. pluss en hel direktesendt konsert.

Årets utgave av ICMF byr, i tillegg til de store kveldskonsertene i Domkirken, også på lunsjkonserter og stemningsmettede konserter på Utstein Kloster. Festivalen fortsetter også samarbeidet med Sandnes Kulturhus.

I år favner festivalen ellers ekstra vidt, med presentasjon av verk fra de siste fire hundre år, inkludert musikk av nålevende nordiske komponister – med både finsk, svensk, dansk, islandsk og norsk samtidsmusikk. Fullt program ligger ute på festivalens hjemmeside, www.icmf.no.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev