Christian Ihle Hadland møter du i Ballades podkast (Foto: Nikolaj Lund)

Ballade radio: – Jeg fikk spille mye særere musikk i koronavåren

Koronaens strømmekonserter har gitt mer rom for sjeldent repertoar. Dette, og om det konfronterende i å bare spille med venstre hånd, kan du høre pianist Christian Ihle Hadland snakke om her. Ny utgave av Ballade radio ute nå.

Kalender

Operapub på Røverstaden

27/10/2021 Kl. 19:00

Oslo

Ensemble Allegria og Oslo Kammerakademi

30/10/2021 Kl. 14.00

Oslo

Lørdagsopera 30. oktober

30/10/2021 Kl. 15:30

Oslo

– Jeg har satt pris på å være mye mer eksperimentell i strømmekonsertene. Jeg har gjort stykker jeg kanskje ellers ikke ville gjort. Slik beskriver stjernepianist Christian Ihle Hadland koronavåren. Krise for noen – dem som mista mesteparten av oppdragene sine som følge av konsertforbudet fra mars – men til gode for andre, altså.

Ballades egen podkast for samtaler om musikk er tilbake: på tampen av juni møter vi den profilerte pianisten Christian Ihle Hadland, som blant annet forteller om hvilke muligheter og – for ham – positive endringer Lockdown 2020 har representert.

Hør på Soundcloud (eller klikk på bildet under).

Hør i Apple Podcasts (iTunes).

Hør i Spotify.

… eller der du ellers finner podkastene dine.

Den profilerte norske pianisten om hvordan flere strømmekonserter har gitt ham høyere inntekt og flere muligheter til å spille stykker som musikerne elsker å endelig få spilt:
– Fordi det er lavere terskel å klikke på en lenke, enn å kjøpe en billett og møte opp. Jeg håper vi kan grave fram litt nye ting, og ta med oss det som et gode fra koronakonsertene. Det sier pianist Christian Ihle Hadland når han møter Ballade radio like før han tar ferie.

Med reporter Siri Narverud Moen snakker han også om forskjell på de lett tilgjengelige, kjente verkene, og de han må plukke fra hverandre med pinsett. Hva er vanskeligst: en strykekvartett av Beethoven, eller et moderne stykke? De er også innom sommeren og høstens kammermusikkfestivaler, og Ihle Hadland forteller kort om hvordan kammermusikkfestivalen innretter seg reglene for arrangementer når den finner sted i hjembyen hans i starten av august. Pianisten er en av to kunstneriske ledere i Stavanger Kammermusikkfestival.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev